Ο Πασχάλης Τόνιος, ερμηνευτής και συνθέτης, έχει τιμήσει την ελληνική μουσική ποικιλοτρόπως και το πράττει ξανά με αυτή την συνεργασία. Γνωρίζει σχεδόν όλο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο έχει ερμηνεύσει εντός και εκτός Ελλάδος.

Ο Πασχάλης Τόνιος έχει θητεύσει «ΤΑ ΛΑΙΚΟΤΡΟΠΑ» το 1990 στο «Περιβόλι του ουρανού» δίπλα στον μεγάλο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο είχε σαν πατέρα του και είναι αυτός που τον γνώρισε στον Μίκη. Τότε ξεκίνησε και η από κοντά συνεργασία του με την ορχήστρα ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, η οποία κορυφώνεται τώρα με την  κυκλοφορία του CD που γίνεται η αφορμή της παρουσίασης του σε μια μοναδική βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους στο «Σταυρό του Νότου».

Δημιουργίες του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικοί στίχοι και ήχοι, διαμάντια της ελληνικής μουσικής, ανεπηρέαστα από τον  χρόνο, με το πέρασμα του οποίου δεν έπαψαν να «αγγίζουν» τον αποδέκτη τους.

Τραγούδια που αγαπήθηκαν τόσο από αυτούς που μεγάλωσαν μαζί τους όσο και από τις επόμενες γενιές θα ακουστούν σε αυτή την ιδιαίτερη παρουσίαση από τη φωνή του Πασχάλη Τόνιου, και των εκλεκτών καλεσμένων του προσεγγίζοντας  τα με σεβασμό δίνοντας συνάμα μια πιο φρέσκια άποψη.

– Πασχάλης Τόνιος
«Τα λαϊκότροπα» του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει ο Πασχάλης Τόνιος – παρουσίαση NEOΥ CD

Καλεσμένοι του:
Γρηγόρης Βαλτινός
Καλλιόπη Βέττα
Ηρώ
Στέλιος Μάινας
Και η Ελένη Πέττα