Ο Παναγιώτης Τερζάκης και ο Μιχάλης Δημητρακάκος ερμηνεύουν τον διεθνή Χατζιδάκι σε ένα οδοιπορικό των τραγουδιών του ανά τον κόσμο με την ενορχηστρωτική άποψη και συνοδεία του Θόδωρου Κοτεπάνου, την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Η διεθνής πορεία των τραγουδιών του Χατζιδάκι σε ένα πρωτότυπο μουσικό ταξίδι ανά τον κόσμο με λόγια ελληνικά αλλά και ξένα: 1948. Ο Μάνος Χατζιδάκις γράφει μουσική για το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τένεσυ Ουίλιαμς. Στη σκηνή του μπάνιου ακούγεται στην αμερικάνικη παράσταση “It’s Only A Paper Moon”- «είναι μόνο ένα χάρτινο φεγγάρι». Ο Νίκος Γκάτσος αποδίδει και γράφει το «χάρτινο το φεγγαράκι». Ο Χατζιδάκις μελοποιεί ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του. Και το ταξίδι αρχίζει εκ νέου. Το χάρτινο φεγγαράκι γίνεται κόκκινο, πράσινο και ταξιδεύει στον κόσμο. Άλλα λόγια και οι μουσικές του με νέα λάμψη και ηχοχρώματα. «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» γιατί «είμαι μόνος από το αντίο σου» (All Alone Am I). Τα παιδιά του Πειραιά ταξιδεύουν στο Χόλυγουντ, οι «Αντικατοπτρισμοί» στη Νέα Υόρκη, ο Κυρ-Αντώνης στην Ολλανδία και το Λευκό τριαντάφυλλο της Αθήνας στη Γερμανία.

Παναγιώτης Τερζάκης, Μιχάλης Δημητρακάκος: τραγούδι

Θόδωρος Κοτεπάνος: πιάνο

Κείμενα και επιμέλεια: Παναγιώτης Τερζάκης.

Θόδωρος Κοτεπάνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε μουσική, για να συνεχίσει αργότερα στο Παρίσι. Ανάμεσα στους τίτλους που κατέχει είναι τα πρώτα βραβεία πιάνου και μουσικής δωματίου του Παρισινού Κονσερβατουάρ (CNSMDP) καθώς και δύο βραβεία διεθνών διαγωνισμών πιάνου. Επιμορφώθηκε σε πολλούς τομείς της μουσικής, όπως “θεωρητικά”, μουσική αισθητική, εκκλησιαστικό όργανο, ηλεκτροακουστική μουσική…

Εμφανίζεται αρχικά σαν σολίστας πιάνου και σταδιακά ως ενορχηστρωτής, με έναυσμα την πολυετή συνεργασία του με το Μάνο Χατζιδάκι ως πιανίστας και βοηθός του. Ασχολείται δημιουργικά με την ελεύθερη συνοδεία του τραγουδιού, όπως και με την επιμέλεια μουσικών συνόλων κάθε μορφής, με αφορμή συναυλίες ή δισκογραφικές παραγωγές σημαντικών καλλιτεχνών.

Παναγιώτης Τερζάκης

Με ένα ευρύ και πολυσυλλεκτικό ρεπερτόριο ο Παναγιώτης Τερζάκης μετρά επίσημα δέκα  χρόνια στον μαγικό κόσμο της μουσικής με εμφανίσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.  Το ιδιαίτερο χρώμα και η προσαρμοστικότητα της φωνής του υπηρετούν διαφορετικά είδη – από το κλασικό στα γκόσπελ και το διεθνές έντεχνο  και από τα art songs-lieder στο δημοτικό και το εναλλακτικό ρεπερτόριο.  ‘Εχει εμφανιστεί σε χώρους όπως: όπως Zero Arrow of the American Repertory Theater, Jarvis Theater of Napa, The Pickman Hall, St. Paul Boston’s Cathedral, Red Hall Theater (Shanghai), Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Βουλευτικό Ναυπλίου, Μουσείο Ηρακλειδών, GazArte. Το άλμπουμ “Far Away Land” με ελληνικά δημοτικά τραγούδια μέσα από ένα νέο πρίσμα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και συμπεριλήφθηκε στο Top-100 των World Music Charts της εταιρείας διανομής στην Αμερική βάσει πωλήσεων σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία ενώ το 2012 κυκλοφόρησε διεθνώς το αγγλόφωνο EP “Free”. Παράλληλα τραγουδά για το θέατρο, γράφει μουσική και εργάζεται ως εκπαιδευτής φωνής. (www.panayotisterzakis.com)

Μιχάλης  Δημητρακάκος 

Ο Μιχάλης  Δημητρακάκος  γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τραγούδι  στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Κατερίνας Καρατζά) και στο Ωδείο Athenaeum (τάξη Κώστα Πασχάλη, Δίπλωμα Άριστα). Είναι επίσης πτυχιούχος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΜΒΑ του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ.   Υπήρξε επί δεκαετία μέλος της  Χορωδίας της ΕΡΤ. Την ΕΡΤ υπηρέτησε επίσης από πολλές διοικητικές θέσεις  (Αν. Διευθυντής Ανάπτυξης και Μελετών, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ.α.). Ως  σολίστ (τενόρος)  έχει συνεργαστεί με  την Εθνική  Λυρική   Σκηνή (Carmen,  Fedora,  Andrea  Chenier, Il  cappelo  di  pagliadi   Firenze,   Οι   δαιμονισμένοι,   Κώστας   Καρυωτάκης, La  Cenerentola, Aufstieg  und  fall  der  stadt  Mahagonny,  Η  μάσκα του κόκκινου,  Zauberflote,  Cosi   fan  tutte), τον Ο.Μ.Μ.Α. (Η  απολογία  του  Σωκράτη), το Ευρωπαϊκό  Πολιτιστικό  Κέντρο  Δελφών (Eurydice), την  Καλλιτεχνική Μακεδονική  Εταιρία  <<ΤΕΧΝΗ>> (La   belle  Helene), το Ιόνιο  Πανεπιστήμιο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο,  τα Μουσικά  Σύνολα  της   ΕΡΤ, το Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ  κ.α.]