To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την επερχόμενη έκδοση του οργανισμού με τίτλο Unlocked.

Το βιβλίο καταγράφει τη φωτογραφική απεικόνιση του γυμνού σώματος, μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2015 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 140 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Με βασικό μέσο τον λόγο και το κείμενο η νέα ενότητα BlahBlahBlah προσεγγίζει έννοιες και θεματικές, όπως το Newdity (New Nudity), μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, ειδικά projects, performances, workshops και αναγνώσεις. To Atopos BlahBlahBlah συνεχίζεται με τον Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας και μεταφραστής έχει διακριθεί για μια σειρά ταινίες και ντοκιμαντέρ όπως το φιλμ Λάμπουν στο Σκοτάδι (2013) και έχει συμμετάσχει με τα σενάριά του στις ταινίες Στρέλλα (2009) και Ξενία (2014) του Πάνου Κούτρα. Το πρώτο του μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1993 ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταφραστές ιαπωνικής λογοτεχνίας στη χώρα μας.

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης θα βρεθεί στην Atopos σε μια συζήτηση ανοιχτή στο κοινό μαζί με μια σειρά από καλεσμένους (Άρης και Λάκης Ιωνάς (The Callas), Φοίβος Σακαλής, Άκης Καπράνος, Γρηγόρης Χατζηιωαννίδης, Μαρία Cyber, Νίκη Σωτηροπούλου, Ορέστης Πλακιάς κ.ά.) προκειμένου να σχολιάσουν και να τοποθετηθούν πάνω σε μια σειρά από ερωτήματα με θέμα το Γυμνό Σώμα, την επικοινωνία και τη Σεξουαλικότητα στην εποχή του Facebook, του Instagram και του Tinder:

Πώς επηρεάζεται η σχέση με το σώμα και την εικόνα μας μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες;

Πόσο πιο ελεύθεροι ή χειραγωγημένοι είμαστε λόγω της ψηφιακής επικοινωνίας σε σχέση με το παρελθόν;

Τα social media επαναπροσδιόρισαν την ερωτική επικοινωνία;

Πώς αλλάζει η αναζήτηση της ερωτικής απόλαυσης και της πορνογραφίας λόγω της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Παράλληλα, η Atopos cvc θα «ξεκλειδώσει» το βράδυ εκείνο τους χώρους της για το κοινό παρουσιάζοντας συλλεκτικά έργα από την Atopos Collection. Ανάμεσά τους τα νέα κοστούμια του Βρετανού σχεδιαστή Craig Green, Mon Petit Chou της Atopos, τα οποία εντάχθηκαν πρόσφατα στη συλλογή του οργανισμού.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

Φωτό: © Andrew Lyman // Unlocked book by Atopos cvc