Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα, η τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του αρχιτέκτονα και εικαστικού Παναγιώτη Παπανικολάου, με θέμα «Όψεις της Ύδρας».

Η θεματική ενότητα που παρουσιάζεται αποτελεί ένα ταξίδι εξερεύνησης της σχέσης μεταξύ της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού, του Ελληνικού φωτός, της θάλασσας και του σκληρού τοπίου της Ύδρας. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, αθέατες όψεις κτιρίων καθώς και χρώματα και αποσπάσματα του νησιού επανατοποθετούνται στο ζωγραφικό καμβά, συνθέτοντας με αφαιρετική διάθεση και λιτότητα τις ‘Όψεις της Ύδρας’, ενώ παράλληλα φευγαλέες στιγμές της ημέρας, όπως το ξημέρωμα, το απογευματινό δειλινό και το σούρουπο αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις συνθέσεις, αποκαλύπτοντας το ιδιαίτερο φως της Ύδρας και ταυτόχρoνα αμβλύνοντας τα όρια μεταξύ αρχιτεκτονικής και τοπίου.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ύδρας και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Παναγιώτης Παπανικολάου – Βιογραφικά στοιχεία

Ο Παναγιώτης Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετέπειτα Αρχιτεκτονική στο University of East London, όπου βραβεύθηκε από το Royal Institute of British Architects για τη διπλωματική εργασία του μεταπτυχιακού του. Από το 2018 ζει και εργάζεται στην Αθήνα, παραμένοντας δραστήριος τόσο στον τομέα της αρχιτεκτονικής, όσο και της ζωγραφικής. Η έκθεση με θέμα τις ‘Όψεις της Ύδρας’, η οποία παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα αποτελεί τη τρίτη του ατομική έκθεση, ενώ στο παρελθόν έχει παρουσιάσει έργα του σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Παναγιώτης Παπανικολάου, Προσόψεις Ύδρας