Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση “Ο Παίκτης, Εγώ” στις 22 Ιουνίου 2016, στα πλαίσια του καλλιτεχνικού 2ημέρου “Reload: Η τέχνη της απεξARTησης”.  

Tο θεατρικό εργαστήρι “ο Παίκτης” δημιουργείται τον Οκτώβριο του 2015 και φιλοξενείται στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ. Μία ομάδα ανθρώπων που κάποτε εξαρτήθηκαν από τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια συγκεντρώνονται γύρω από μία θεατρική σκηνή, κρατώντας στα χέρια τον “Παίκτη” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το μυθιστόρημα και οι ζωές των ηρώων του γίνονται πηγή έμπνευσης και αφορμή για παιχνίδι. Με βάση το θέατρο της αλήθειας ή θέατρο – ντοκουμέντο, δημιουργείται μία επί σκηνής αφήγηση με εικόνες και μαρτυρίες της πραγματικής ζωής για την εξάρτηση από τον τζόγο.

Άτομα που κάποτε βίωσαν την απομόνωση και τη σιωπή στην ακρότητά της, μετατρέπουν την αλαλία σε δημιουργία και αναπαριστούν εικόνες ζωής από το πριν, το τώρα, τις σχέσεις, τις απορρίψεις, τις αναμνήσεις, την ανάγκη και την πορεία τους προς την απελευθέρωση.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Γιολάντα Μαρκοπούλου
Δραματουργία: Η ομάδα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μακρυνικόλα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάγδα Πλευράκη
Mουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Βοηθός Σκηνογράφου: Γεωργία Αβραμή
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Με τη φιλική συνδρομή του Daniel Wetzel
Παίζουν: οι συμμετέχοντες του θεατρικού εργαστηρίου “ο Παίκτης”
Συμπαραγωγή: ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.