Τον «Ορέστη» του Ευριπίδη θα παρουσιάσει το «Θέατρο των Vivi» τον Οκτώβριο στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι. Η παράσταση επιστρέφει από το μεγαλύτερο φόρουμ θεάτρου στον κόσμο, την Avignon της Γαλλίας όπου έδωσε 14 παραστάσεις τον Ιούλιο που συνοδεύτηκαν από άκρως  υμνητικές κριτικές για την πρωτοτυπία, τη σύλληψη, τις εμπεδωμένες θεατρικές τεχνικές υποκριτικής και κίνησης.

Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη είναι ένα ψυχόδραμα που υπερακοντίζει την εποχή του. Ο νέος σπαράζει καθώς διώκεται από τις Ερινύες, αφού έχει φονεύσει τη μάνα του. Αυτόν τον σπαραγμό, το πάθος που μετατρέπεται σε πόνο ζητά να αναδείξει η παράσταση με τα ασκημένα σώματα των ηθοποιών με κονστρουκτιβιστή τεχνική, τόσο στην πραγματεία του λόγου όσο και σε αυτή της κίνησης.

Ο μεγάλος Γάλλος κριτικός Ζ.Λ. Σαλ γράφει στην εφημερίδα Marseillaise (12/7/2012) «Ούτε ένα χιλιοστό του σώματος των ηθοποιών δεν μένει αμέτοχο στη δράση που εξελίσσεται σε υψηλής αισθητικής χορογραφία» ενώ η εφημερίδα : Le Provence (18/7/2012) επισημαίνει «Η τραγωδία του Ορέστη αποκτά εδώ τη μέγιστη εκφραστικότητα της δύναμης».

Η παράσταση ζητά να αναδείξει τον πολυδιάστατο ελληνικό πολιτισμό, κρατώντας στοιχεία από τον αρχαίο ελληνικό ιστό και τη βυζαντινή λογοτεχνία.

Τον ρόλο του Ορέστη ερμηνεύει ο νέος ηθοποιός Κωνσταντίνος Φερεντούρος. Παίζουν οι ηθοποιοί Βάσια Βασιλείου, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χρήστος Βελιάνο, Γιώργος Κυριάκου.

Η μετάφραση, η σκηνοθεσία και τα κοστούμια είναι του Τηλέμαχου Μουδατσάκι, η μουσική του Βασίλη Πανόπουλου, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Χρηστίδη.