Ο Ντενί Βιλνέβ (Denis Villeneuve) εξακολουθεί να θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο του Arrakis μετά το «Dune 2».

Σε συνέντευξή του στο Empire, ο σκηνοθέτης εξέφρασε την επιθυμία για μία τρίτη ταινία της σειράς επικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, λέγοντας: «Αν καταφέρω να κάνω μια τριλογία, αυτό θα ήταν ονειρικό».

Σχετικά με τα σχέδιά του για το Ντενί Βιλνέβ «Dune: 3», ο είπε: «Θα πω, υπάρχουν έτοιμα σενάρια».

Το «Dune: 3» θα βασιστεί στο «Dune Messiah», την άμεση συνέχεια του μυθιστορήματος του συγγραφέα του Φρανκ Χέρμπερτ «Dune» του 1965. Ο Χέρμπερτ έγραψε συνολικά πέντε σίκουελ, συμπεριλαμβανομένων των «Children of Dune» και «God Emperor of Dune». Μετά τον θάνατο του Χέρμπερτ το 1986, ο γιος του Μπράιαν δημοσίευσε πολλά prequel μυθιστορήματα και συνέχειες από το σύμπαν του «Dune».

«Το «Dune Messiah» γράφτηκε ως αντίδραση στο γεγονός ότι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν τον Πολ Ατρείδης ως ήρωα», εξήγησε ο Βιλενέβ. «Δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Η προσαρμογή μου [του «Dune»] είναι πιο κοντά στην ιδέα του ότι είναι στην πραγματικότητα μια προειδοποίηση».

Ο Βιλνέβ αποκάλυψε ότι αν γίνει η προσαρμογή του στο «Messiah», η τρίτη ταινία θα ήταν η τελευταία του στο franchise «Dune». «Μετά από αυτό τα βιβλία γίνονται πιο… εσωτερικά», είπε.

Η συνέχεια έχει καθυστερήσει για τις 15 Μαρτίου 2024, λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών στο Χόλιγουντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Dune ( Denis Villeneuve ) Making of & Behind the Scenes (DVDFilmBonus)”, via YouTube