Ο συνθέτης και πιανίστας Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει στο Half Note  την «Ονειρογραφία» …

… με καλεσμένο το Ρένο Χαραλαμπίδη, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, στις 22.30.

Ο συνθέτης Νίκος Πλατύραχος παρουσιάζει την «Ονειρογραφία» του στο Half Note για τρεις ξεχωριστές βραδιές με διαφορετικό καλεσμένο κάθε φορά. Μετά την Ελευθερία Αρβανιτάκη τον Οκτώβριο και τον Νίκο Ξυδάκη τον Νοέμβριο, καλεσμένος του αυτή τη φορά είναι ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Η «Ονειρογραφία» είναι μία πολύχρωμη, ατμοσφαιρική μουσική παράσταση, που βασίζεται στην πρόσφατη, ομώνυμη δισκογραφική κυκλοφορία του Νίκου Πλατύραχου. Εκτός αυτής όμως, ο συνθέτης ξεκινώντας από τα έργα του «Σεπτέμβριος» και «Από την αυτοκρατορία των σκιών», περιπλανάται μαζί με το κουιντέτο του σε μουσικές του κινηματογράφου, του θεάτρου, σε απόηχους του μεσοπολέμου, σε ρεμπέτικα και σε άλλες κρυμμένες, αποπλανητικές μελωδίες και όλα αυτά μέσα σε ένα μυσταγωγικό, υποβλητικό κλίμα, που εμπλουτίζεται από τις ζεστές και αισθαντικές φωνές της Βίκης Καρατζόγλου και του Κώστα Βασιλιάγκου.

Παίζουν: Βιβή Γκέκα- μαντολίνο / Ανδρέας Στεργίου- κιθάρα / Γιάννης Τουλής- βιολοντσέλο / Γιώργος Διαμαντόπουλος- συνθετικοί ήχοι / και ο Νίκος Πλατύραχος- πιάνο. Εικαστική δημιουργία πολυμέσων: Ελένη Αγγελίδου