Ο Νίκος Ξυδάκης μας προσκαλεί σ’ ένα μουσικό περίπλου στην Αθήνα μέσα από τους μελοποιημένους στίχους, των Νίκου Καρούζου, Διονύση Καψάλη και Θοδωρή Γκόνη, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στο Black Duck garden.
 
Το Black Duck garden, που στεγάζεται στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, γιορτάζει το δύο χρόνια λειτουργίας του με ένα μουσικό αφιέρωμα στην Αθήνα.

Χωρίς να φιλοδοξεί να καλύψει ολόκληρη την μουσική ιστορία της πόλης, αλλά περισσότερο να δώσει μια αίσθηση των στιγμών και της ατμόσφαιράς της.
Και ο πιο κατάλληλος  για να δώσει αυτή την αίσθηση της Αθήνας δεν είναι άλλος από  τον Νίκο Ξυδάκη. Ο σπουδαίος δημιουργός, έχει συγκεντρώσει, κάτω από τον γενικό τίτλο «Ένα βράδυ στην Αθήνα», όλα εκείνα τα τραγούδια που μελοποίησε και είτε έχουν άμεσες αναφορές είτε παραπέμπουν σε ένα αθηναϊκό κλίμα, μέσα από τα ποιήματα του Νίκου Καρούζου, του Διονύση Καψάλη και του Θοδωρή Γκόνη.

Μαζί του οι μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλλο) και Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο).

«Της Αθήνας το φεγγάρι

Έχει τη δική του χάρη

Όλο λάμψη και γελαστό
Ίσως έτσι το βλέπω εγώ»


Λίγο πριν ξεκινήσει ο Νίκος Ξυδάκης την συναυλία του, ερμηνεύτριες, ερμηνευτές και μουσικοί θα τραγουδήσουν ρομαντικές καντάδες και αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο στον κήπο του Black Duck, κάτω από τον αθηναϊκό νυχτερινό ουρανό.

«Της Αθήνας το φεγγάρι

Την καρδιά μου έχει πάρει

Όταν βγαίνει μου δίνει φτερά

Και με πάει κι απ’ αυτό πιο ψηλά»