Ο Νικόλας Κληρονόμος μας ξεναγεί στα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από ένα ταξίδι στα τραγούδια και τις μνήμες της νεαρής ηλικίας του μεγάλου μας συνθέτη.

Ο Νικόλας Κληρονόμος μας ξεναγεί στα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη μέσα από ένα ταξίδι στα τραγούδια και τις μνήμες της νεαρής ηλικίας του μεγάλου μας συνθέτη.

Η 27η έκθεση του εικαστικού Νικόλα Κληρονόμου, που θα παρουσιάσει η αίθουσα τέχνης «έκφραση, γιάννα γραμματοπούλου», με τίτλο «Τα παιδικά του χρόνια… ένα ταξίδι», προσεγγίζει τον Μίκη Θεοδωράκη από μία διαφορετική, πιο συναισθηματική πλευρά. Ένα εικαστικό ημερολόγιο με έργα μεγάλων διαστάσεων, γεμάτο από εικόνες από τα πρώτα 18 χρόνια του συνθέτη, με τη συνοδεία των τραγουδιών του θα πρωταγωνιστήσουν από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

Ο κριτικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ο τραγουδιστής και μουσικός παραγωγός Κώστας Θωμαϊδης και ο μαέστρος Δημήτρης Τυπάλδος με τη χορωδία του συνεργάστηκαν με τον Νικόλα Κληρονόμο για ένα άψογο εικαστικό και μουσικό αποτέλεσμα.

Το βράδυ των εγκαινίων, παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, η χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου θα παρουσιάσει μία σειρά παιδικών τραγουδιών που έχουν γραφτεί από το μεγάλο μουσικοσυνθέτη από τα 12 μέχρι τα 18 του χρόνια.

Η έκθεση θα πλημμυρίζει καθημερινά από μουσικές που συντρόφεψαν τον Μίκη Θεοδωράκη στα παιδικά του χρόνια, επιλεγμένες από τον Γιώργο Μονεμβασίτη και τον Κώστα Θωμαϊδη.

Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 20.00, στο χώρο της «εκφρασης» θα πραγματοποιηθεί μικρή συναυλία των Κώστα Θωμαϊδη και Δημήτρη Παπαγγελίδη με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Info
«Τα παιδικά του χρόνια… ένα ταξίδι»
Εκθεση του Νικόλα Κληρονόμου
Διάρκεια έκθεσης: Από 25 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2007
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 11.00 με 14.00 και 18.00 με 21.00
Σάββατο : 11.00 με 14.00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
«εκφραση, γιαννα γραμματοπουλου», Βαλαωρίτου 9α, τηλ. 210 3607598
Επιμέλεια: Βίκυ Χρυσοβιτσάνου