Η παράσταση «Ο Μποτιτσέλι στην Πυρά» παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακές στις 21:00, έως την Κυριακή των Βαΐων (09 Απριλίου) στον Πολυχώρο Vault.

O Σάντρο Μποτιτσέλι τα έχει όλα! Ταλέντο, φήμη, εμφάνιση. Επιπλέον απολαμβάνει την εύνοια του ισχυρότερου άντρα της Φλωρεντίας, Λορέντζο των Μεδίκων, τον έρωτα της συζύγου του Κλαρίσα Ορσίνι, καθώς και τον πιο καυτό μαθητευόμενο όλης της Αναγέννησης, Λεονάρντο. Ενώ δουλεύει πάνω στο έργο “Η Γέννηση της Αφροδίτης” – την σημαντικότερη παραγγελίας της ζωής του-, η αφοσίωση του στην Ομορφιά και την Ηδονή μπαίνει στην απόλυτη δοκιμασία.

Καθώς η Πανούκλα εξαπλώνεται στη πόλη ο χαρισματικός ιεροκήρυκας Τζιρόλαμο Σαβοναρόλα πυροδοτεί την εξέγερση εναντίον της φιλελεύθερης ελίτ.

Ο Μποτιτσέλι βλέπει με τρόμο τον κόσμο που μέχρι πρότινος γνώριζε να συνθλίβεται και είναι αναγκασμένος να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη και την επιβίωση.

Ο Τζόρνταν Τάναχιλ ρίχνει μια αιχμηρή και αισθησιακή ματιά στην Ιταλική Αναγέννηση.

Παραμερίζει την παγιωμένη ετεροκανονική οπτική της ιστορικής ανάγνωσης, αφηγείται την ιστορία μέσα από μια gay εκδοχή της και αναρωτιέται τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε από τον εαυτό μας σε μια στιγμή που η κοινωνία εκτροχιάζεται και ο κόσμος μας καταρρέει.

Συντελεστές

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Χρίστος Λύγκας
Δραματουργική επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Μιχαέλα Αντωνίου
Σχεδιασμός Κοστουμιών: Λάσκαρης Βαλαβάνης
Εικαστική επιμέλεια: Πρώτες Ύλες
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Δημόσιες Σχέσεις – Προώθηση παράστασης: Νταίζη Λεμπέση
Βίντεο – Φωτογραφίες Παράστασης: Νάσια Στουραίτη
Επιστημονική σύμβουλος – Βοηθός Σκηνοθέτη: Αιμιλιανή Αβραάμ

Παίζουν: Άλκης Δελαντώνης, Νίκος Γιαλελής, Χρίστος Λύγκας, Γεράσιμος Μαύρος, Μαρία Μπρανίδου, Μίλτος Σαμαράς, Τάσος Χρυσόπουλος

Διάρκεια: 100′

H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους.

Μετά την έναρξη της παράστασης δεν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα.