Στον ρόλο του μπογιατζή Walter συναντάμε τον Γιώργη Κοντοπόδη, στον ρόλο της Marcia την Δανάη Καλοπήτα και στον ρόλο της Jane την Ιωάννα Μαρμάρου.

Λίγα λόγια για το έργο “Ο Μπογιατζής”:

Τι μπορεί να συμβεί, όταν η πάμπλουτη Μάρσια, σύζυγος του γενικού διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, αποφασίζει να παρουσιάσει τον μπογιατζή, που βάφει το ρετιρέ της – ενώ ο σύζυγος της λείπει για δουλειές στο Μπαχρέην – ως τον απόντα άνδρα της, σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψει τη, σύζυγο του εραστή της, Τζέην, η οποία τους έκανε τσακωτούς να τρώνε πανακότα το προηγούμενο βράδυ και έχει έρθει να πει τα πάντα στον ζηλιάρη, απατημένο άντρα της;

Ο μπογιατζής, ενώ στην αρχή αρνείται, υποκύπτει μπροστά στο φουσκωτό πορτοφόλι της Μάρσια και καταλήγει να παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του σύζυγος της, δημιουργώντας καταστάσεις απερίγραπτου γέλιου, οι οποίες κλιμακώνονται, όταν η ερωτική και θελκτική Τζέην καταφθάνει.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αστεία όταν η απατημένη σύζυγος, αποφασίζει, ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να απατήσει το δικό της, μοιχό, σύζυγό με το “σύζυγο” της Μάρσια, δηλαδή… τον μπογιατζή.

Όταν η Μάρσια το μαθαίνει, απαιτεί από τον μπογιατζή, ο οποίος έχει μείνει εκστασιασμένος από τις ερωτικές επιδόσεις της Τζέην, διαλαλώντας τις υπερηφανευόμενος για την νύχτα που πέρασε, να της δώσει την ευκαιρία να του δείξει ότι είναι καλύτερη ερωμένη από την Τζέην και όλα αυτά ενώ η αντίζηλος της δεν έχει ακόμα, εν αγνοία της Μάρσια, φύγει από το σπίτι.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο ξεκαρδιστικά ερωτικό finale του έργου, με τους τρεις ήρωες, ντυμένους μόνο με τις πετσέτες τους να ερωτοτροπούν και να χορεύουν… με μαέστρο των δύο κυριών τον μπογιατζή και μουσικά όργανα τα ρολά και τα πινέλα!

Πρόκειται για μια σπαρταριστή κωμωδία του μαιτρ του είδους Ντόναλντ Τσόρτσιλ (Donald Churchill), η οποία παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και έχει δεχτεί εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, οι οποίοι (όπως λέει χαρακτηριστικά η κριτική της London Star) ‘’πέφτουν απ’ τα καθίσματα τους και κυλάνε στους διαδρόμους του θεάτρου απ’ τα γέλια‘’. Παρουσιάζεται, δε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Αυλαία, ενώ εκ παραλλήλου πραγματοποιεί και παραστάσεις σε θέατρα της Ελλάδας.

Συντελεστές:

  • Συγγραφέας: Ντόναλντ Τσόρτσιλ
  • Απόδοση: Γιάννης Αργυρούδης
  • Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Λιακόπουλος
  • Κοστούμια: Νόρα Πόντι
  • Σκηνικό: Γιώργης Κοντοπόδης
  • Μουσική επένδυση – φωτισμοί: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
  • Φωτογραφίες: Γιάννης Παυλίδης
  • Δημιουργία τρέηλερ: Μάριος Χαλδαίος
  • Παίζουν: Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Ιωάννα Μαρμάρου

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (με διάλειμμα)