Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει από τις 18 Απριλίου έως και τις 27 Μαΐου έκθεση του ζωγράφου Αλκη Πιερράκου.

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει από τις 18 Απριλίου έως και τις 27 Μαΐου έκθεση του ζωγράφου Αλκη Πιερράκου.

Στην αναδρομική αυτή έκθεση Ο Μουσικός της Φόρμας, παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές του έργου του, περιλαμβάνοντας συνολικά 166 ελαιογραφίες, σχέδια, υδατογραφίες και gouaches του καλλιτέχνη που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο, από το 1938 έως το 2007. Παράλληλα παρουσιάζονται και αδημοσίευτα έργα, κυρίως gouaches και σχέδια μεγάλων και μικρών διαστάσεων.
Το έργο του Πιερράκου είναι πληθωρικό και ταυτόχρονα λιτό, λυρικό αλλά και ηδονικό, ιδιαίτερα στα γυμνά του. Η φωτεινότητα των έργων, η καθαρότητα της γραμμής, που είναι δοσμένη με μεγάλη σχεδιαστική ικανότητα, το ανάγλυφο, εκφρασμένο με πολυάριθμες χρωματικές στρώσεις απλωμένες με σφοδρότητα στις ελαιογραφίες, το αιώνιο παιχνίδισμα ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως, κυρίως στις σινικές μελάνες του και τέλος, η ηδονή του μπαρόκ είναι μερικά από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της πολύχρονης εικαστικής δημιουργίας του ζωγράφου.

Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με φωτογραφίες, βιβλία και άλλα προσωπικά αντικείμενα από το αρχείο του καλλιτέχνη καθώς και προβολές οπτικοακουστικού υλικού για το έργο του. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές της Γαλλίας και της Ελλάδας και συμπληρώνεται με το δανεισμό έργων, ειδικά για την έκθεση, από ελληνικά μουσεία και ιδρύματα. Την έκθεση συνοδεύει εμπεριστατωμένος, δίγλωσσος (ελληνικά / γαλλικά) κατάλογος.

INFO
Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, τηλ.: 210 3453111
Διάρκεια έκθεσης: έως και 27 Μαΐου