Ο δημιουργός με τη μοναδική αισθητική που έχει ξεχωρίσει για την ιδιαίτερα ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει η μουσική του, έρχεται στον Πειραιά με μία full band σύνθεση με σκοπό να μας ταξιδέψει σε μια άλλη, ρομαντική εποχή και να μας κάνει να ερωτευθούμε τα νέα του τραγούδια παρέα πάντα με τα παλιά αγαπημένα.

Monsieur Minimal Band

Monsieur Minimal: vocals – guitar
Βελισσάριος Πράσσας : Bass
Κοπουλ: Drums
Eliot: Synthesizer & programming
Κώστας Κατσαρός: Trumpet & Congas

About Monsieur Minimal

Με ήδη 4 άλμπουμ στο ενεργητικό του, άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού (Τουρκία, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία), μουσικές επενδύσεις σε τηλεοπτικά σποτ και διαφημίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Αμερική και Καναδά, συνεργασίες με αξιόλογους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (όπως αυτή με την Δήμητρα Γαλάνη στον δίσκο του «Πάστα Φλώρα» και το opening act στην συναυλία του Moby) και με μεγάλη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlist, ο Μοnsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μία αξιοσημείωτη μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του indie/pop esthete.

Τον Μάρτιο του 2015 κι έχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό του μοναδικό μουσικό ύφος και με την υπογραφή της νέας του δισκογραφικής εταιρίας, Mo.Mi Records, o Monsieur Minimal κυκλοφορεί το τέταρτο στην σειρά προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “High Times”.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 o Monsieur Minimal κυκλοφορεί το νέο και πέμπτο στην σειρά άλμπουμ του με τίτλο Erotica. Μετά το πρώτο και πολυαγαπημένο, από κοινό και τα ραδιόφωνα, single της Αγκαλιάς ήρθε η πιο “μεγάλη” Στιγμή και άνοιξε ο δρόμος για το νέο άλμπουμ. Το Εrotica σηματοδοτεί την επιστροφή του Monsieur Minimal στον Ελληνικό στίχο, δημιουργήθηκε κατά την παραμονή του καλλιτέχνη στο Βερολίνο και πήρε την τελική του μορφή στην Ελλάδα στο τέλος του 2016.

Erotica

Ο Monsieur Minimal κυκλοφορεί το νέο και πέμπτο στην σειρά άλμπουμ του με τίτλο Erotica με Ελληνικό στίχο.

Μέτα λοιπόν το single της τρυφερής αγκαλιας ήρθε η πιο “μεγάλη” στιγμή με την συμμετοχη του Δακη και κάπως έτσι ανοίξε ο δρόμος για το νέο και 5ο στην σειρά άλμπουμ του Monsieur Minimal με τίτλο Εrotica το οποίο κυκλοφορεί σε βινύλιο, cd και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα στις 18 Σεπτεμβρίου από την Mo.Mi. records σε διανομη Feelgood records

Το Εrotica album σηματοδοτεί την επιστροφή του Monsieur Minimal στον Ελληνικό στίχο, δημιουργήθηκε κατά την παραμονή του καλλιτέχνη στο Βερολίνο και πήρε την τελική του μορφή στην Ελλάδα στο τέλος του 2016.

Ένα ρομαντικό άλμπουμ με ζεστό μεσογειακό και vintage ήχο επηρεασμένο από την δεκαετία των 70s δοσμένο αριστουργηματικά στο σήμερα. Στο άλμπουμ του Erotica συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές.

Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί η συνεργασία με τον αγαπημένο μας Δάκη, στο υπέροχο τραγούδι “Η Στιγμή”. Η πιο χαριτωμένη και ανάλαφρη στιγμή του άλμπουμ με την Ανδριάνα Μπαμπαλή στο “Φλερτ”. Η έκπληξη στα Γαλλικά με την Kid Moxie στο συγκινητικό “Ici”. Και η πιο ζεστή και ανατριχιαστική ερμηνεία με την Τζενη Καπάδαη στο “Εδω”.

Κομμάτια όπως “Ο έρωτας στα χρόνια της Ψυχεδέλειας” και “Τα πιο όμορφα μας πράγματα” ξεχωρίζουν και συμπληρώνουν μαζί με το αισθησιακό ομώνυμο intro του erotica, το σ’ αγαπώ και το ορχηστρικό “εδώ” ένα ακόμα πραγματικά ξεχωριστό άλμπουμ από τον Monsieur Minimal .