Το πρόγραμμα περιέχει έργα του 20ου και 21ου αιώνα καταξιωμένων συνθετών από όλο τον κόσμο αφιερωμένα σε διακεκριμένους ερμηνευτές. Μέσα στα έργα αυτά και η “Κρητική Σουίτα για βιολοντσέλο σόλο” γραμμένη από τη συνθέτρια Έφη Μαρκουλάκη και αφιερωμένη στον Μιχάλη Χόιπελ. Η Σουίτα αυτή αποτελεί φόρο τιμής στην παραδοσιακή μουσική της Κρήτης και είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα των δυνατοτήτων που κρύβει το πάντρεμα της σύγχρονης με την παραδοσιακή κρητική μουσική. Η κυρία Μαρκουλάκη θα παρεβρίσκεται σε όλες τις συναυλίες και θα προλογίσει το έργο της.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Miklós Rózsa – Toccata Capricciosa
Αφιερωμένη στον Gregor Piatigorsky

Bertold Hummel – Fantasia II “in memoriam Pablo Casals” op. 97
Αφιερωμένη στον Julius Berger

William Walton – Passacaglia
Αφιερωμένη στον Mstislav Rostropovich

Έφη Μαρκουλάκη – Κρητική Σουίτα για βιολοντσέλο σολο
Αφιερωμένη στον Μιχάλη Χόιπελ

I. Προανάκρουσμα
II. Κισσαμίτικος
III. Σούστα Ρεθεμνιώτικη
IV. Το πέμπτο βήμα (Πεντοζάλης)
V. Χανιώτικος


Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν: 

30 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Θόλο Ιμπραήμ Χάν στη Φορτέτζα του Ρεθύμνου.
4 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Κ.Α.Μ. στα Χανιά.
5 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Χαρουπόμυλο στο Πάνορμο.


„Ενας φρέσκος και ενδιαφέρων ερμηνευτής, βαθύς και ευαίσθητος στα λυρικά σημεία και στα δεξιοτεχνικά με ύψιστη μαεστρία και απόλυτο έλεγχο! Απόλαυση για τον ακροατή“
Julius Berger

Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Έχει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και πυκνή δραστηριότητα, τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και ως σολίστ, συμπράττοντας με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους. Έχει σήμερα ως ορμητήριο το Αμβούργο, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές μετά την απόκτηση του διπλώματος του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Ανοβέρου. Διεθνούς φήμης καθηγητές,όπως οι Arto Noras, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, David Geringas, Bernard Greenhouse και Tilmann Wick βοήθησαν να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα.

Η συναυλιακή του δραστηριότητα τον έχει οδηγήσει σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, όπως την Elbphilharmonie στο Αμβούργο, το Cuvillés Theater στο Μόναχο, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εμφανίζεται συχνά σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Schleswig Holstein Music Festival και το Φεστιβάλ Αθηνών, και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τον International Mozart Competition Hagen 2014 και τον διαγωνισμό Masefield στο Αμβούργο. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Alfred Toepfer. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler στη Ρώμη.