Ο Αλσέστ αγαπάει την Σελιμέν, μια νέα απελευθερωμένη κοσμική κοπέλα που όμως απαρνείται την άνεση που της προσφέρει η κοινωνική της θέση. Ο Αλσέστ, στοιχειωμένος από μια δίκη για την έκβαση της οποίας ανησυχεί, πηγαίνει στο σπίτι της Σελιμέν για να ζητήσει την βοήθειά της.

Clément Hervieu-Léger: ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

« Όταν αποφασίστηκε ότι θα ανεβάσω τον Μισάνθρωπο, αναρωτήθηκα: γιατί να ανεβάσω ένα κλασσικό έργο; γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό για μένα; Πιστεύω ότι την καλύτερη απάντηση σ’ αυτές τις αναρωτήσεις την έχει δώσει ο Antoine Vitez: «γιατί είναι επιβεβλημένο να εργαζόμαστε πάνω στη κοινωνική μνήμη».

Η νέα καινοτόμα σκηνοθετική ματιά του Clément Hervieu-Léger σ’ αυτό το κλασικό έργο, οδηγεί τα οκτώ πρόσωπα που αποτελούν το κοινωνικό μικρόκοσμο του Μισανθρώπου, να ερμηνεύουν τους ρόλους τους όχι μέσα στη γαλήνια ατμόσφαιρα ενός σαλονιού αλλά σε έναν ανοιχτό χώρο, στην είσοδο ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείου που ανακαινίζεται. Τα σκηνικά είναι ένας χώρος εν κινήσει, η μεταφορά αυτού που θα έπρεπε να είναι, κατά τον σκηνοθέτη, το ρεπερτόριο « που εξελίσσεται, ενταγμένο απόλυτα μέσα στον αιώνα του, αλλά θρεφόμενο από προηγούμενους αιώνες προσανατολισμένο ήδη στον αιώνα που έρχεται. Ανήκω σε ένα θέατρο ρεπερτορίου, και σκέφτομαι ότι αν δεν δούμε με νέο βλέμμα αυτά τα έργα, τότε αυτό το θέατρο ρεπερτορίου δεν έχει πλέον λόγω ύπαρξης».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία Clément Hervieu-Léger
Σκηνoγραφία Éric Ruf

Με τον θίασο και τους ηθοποιούς της Ακαδημίας της Comédie-Française

Έργο στα γαλλικά, υποτιτλισμένο στα ελληνικά.

Η COMÉDIE-FRANÇAISE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Αυτή η νέα σεζόν επιτρέπει σε όλους να έχουν πρόσβαση στα έργα αυτής της ιστορικής παριζιάνικης σκηνής σε όλη τη Γαλλία και το εξωτερικό, χάρη στην Pathé και την υποστήριξη του Institut français (Παρίσι).

Θα βρείτε το σχετικό τρέιλερ στo: https://www.facebook.com/events/934823200004594/

Σχολικές και ειδικές προβολές μπορούν να οργανωθούν κατόπιν συνεννόησης με το Πολιτιστικό τμήμα. Στοιχεία επικοινωνίας: [email protected]