Ο Μίλτος Πασχαλίδης θα βρεθεί στη Βαβυλωνία του Μύλου της Θεσσαλονίκης, για μια μοναδική συναυλία…

… την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης επισκέπτεται τη Βαβυλωνία του Μύλου για μία μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Με ήχο μάλλον ηλεκτρικό και διάθεση ασφαλώς απρόβλεπτη, ο τραγουδοποιός με την παρέα του ανηφορίζει και μας καλεί σε μία βραδιά με τα τραγούδια του αλλά  και ό,τι φέρει η στιγμή.

Γνωστός πια για την ιδιαιτερότητα των συναυλιών του, όπου τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο και η διάθεση της στιγμής μπορεί να οδηγήσει στις πιο απρόβλεπτες επιλογές, ο Μίλτος Πασχαλίδης, επιστρέφει στον γνώριμο χώρο του Μύλου, στη Βαβυλωνία και υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά.

Καλαματιανός στην καταγωγή, πολιτογραφημένος όμως Κρητικός, ο Μίλτος Πασχαλίδης έχει ενσωματώσει στην τραγούδια του την ελληνική παράδοση με τον πιο πετυχημένο τρόπο. Ιδρυτικό μέλος των Χαΐνηδων, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια προσωπική πορεία και έχει καθιερώσει το δικό του ιδιαίτερο ύφος, που είναι εμφανές κύρια στις ζωντανές του εμφανίσεις. Με πλήρη έλεγχο των εκφραστικών του μέσων αλλά και βαθιά γνώση της ελληνικής μουσικής κινείται με άνεση μεταξύ του σύγχρονου τραγουδιού και της παράδοσης, από τον Τζίμη Πανούση, στον Ερωτόκριτο και από τον Θάνο Μικρούτσικο, στον Μάρκο Βαμβακάρη. Φυσικά δεν λείπουν τα δικά του τραγούδια, από τα γνωστότερα όπως  «Λίμνη», «Φωτιά Μου» και το «Στα Είπα Όλα» μέχρι αυτά που κυκλοφόρησαν πριν τρεις μήνες στο «Ξένοι Σ’ Ένα Τόπο Που Αλλάζει». Τραγούδια γεμάτα ευαισθησία, θυμό, τρυφερότητα, ενίοτε και χιούμορ.  Τον Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύουν οι Φρόσω Στυλιανού στο τραγούδι, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά, ο Δημήτρης Σινιγιάννης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Δημήτρης Μουτάφης στο μπάσο και ο Γιώργος Χατζής στο ακορντεόν.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Stray Music – Kazan DB