Ο “Λώτινος Ήλιος” ταξιδεύει σε Κρήτη, Πάρο και Νάξο και παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση κουκλοθεάτρου για όλη την οικογένεια

«Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18 Ιουλίου 2012 Ηράκλειο Κρήτης Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις

19 Ιουλίου 2012 Αρκαλοχώρι Ανοικτό θέατρο Αρκαλοχωρίου

22 Ιουλίου 2012 Σητεία προαύλιο 3ου Δημοτικού Σχολείου

23 Ιουλίου 2012 Μακρύς Γιαλός προαύλιο Δημοτικού Σχολείου
 
25 Ιουλίου 2012 Χανιά  Δημοτικός Κινηματογράφος Κήπος

26 Ιουλίου 2012 Ρέθυμνο Θέατρο «Ερωφίλη» Φορτέτζα

29 Ιουλίου 2012 Πάρος Θέατρο Πάρκου

31 Ιουλίου 2012 Νάξος Αθλοθέατρο Φιλωτίου

Περίληψη  

«Αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή δεν αγοράζονται, προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά»

Τρεις φίλοι βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη για το μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου.

Ο Σπίθας ετοιμάζεται για την περιπέτεια.  Η Χρύσα φοβάται. Η Δροσιά, αμφιβάλλει για το αν τελικά υπάρχει θησαυρός.
“Ο θησαυρός είναι αλλού!” λέει το αλλόκοτο πλάσμα, που παρουσιάζεται, για να τους καθοδηγήσει. “Ο καθένας σας πρέπει να φτάσει εκεί μέσα από το δρόμο που του ταιριάζει!” Τους δίνει κι από ένα ρητό που αν το ακολουθήσουν θα φτάσουν στον στόχο τους. «Πάντα να βοηθάς, ποτέ να μη βλάπτεις» «Όλους πάντα ν\’ αγαπάς και το φόβο να πετάς» «Η αγάπη δίνει και συγχωρεί, ο εγωισμός παίρνει και λησμονεί».

Έτσι η περιπέτεια ξεκινά! Το κυνήγι του θησαυρού είναι γεμάτο διασκέδαση, δράση κι ανατροπές. Συναντάνε απίθανα πλάσματα μέσα σε ένα δάσος γεμάτο ζωή. Δέντρα, ζώα, πουλιά, γίγαντες και ξωτικά γίνονται αφορμή να αναμετρηθούν… με τον εαυτό τους!

Μόνος τους αντίπαλος ο ύπουλος Ίγκο, ο φύλακας του θησαυρού, που προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει με ένα μόνο τρόπο: «την αρνητική έκφραση του εαυτού τους».

Θα καταφέρουν να τον νικήσουν και με ποιον τρόπο;
Θα εκδηλώσουν τις ποιότητες που χρειάζονται, όπως το θάρρος, η ανιδιοτελής προσφορά, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, ή τελικά θα χαθούν στο δάσος;
Θα καταφέρουν να φτάσουν στη σπηλιά και να ανακαλύψουν το θησαυρό, ξεπερνώντας τις νέες εκπλήξεις που κρύβονται εκεί;
 

Ελάτε κι εσείς! Ελάτε να βρούμε μαζί το «Μεγαλύτερο Θησαυρό του κόσμου» … γιατί αυτός ο Θησαυρός ανήκει σε όλους μας!

Κείμενα-Στίχοι: Άννα Παπαμάρκου – Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Μουσική  Σύνθεση: Βασίλης Μούστος
Μουσική Επιμέλεια: Ευδαίμων Άμροτος
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Animation: Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνικά -Μάσκες-Κούκλες: Άννα Παπαμάρκου
Σκηνικά : Απολλωνία Θεοχάρις

Παίζουν 
Ειρήνη Ανδρέου
Μαρία Λογοθέτη
Χριστίνα Παπαβασιλείου
Άννα Παπαμάρκου


 
 

Σημείωμα του σκηνοθέτη…

«Ο Μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» είναι μια παράσταση για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς. Πραγματεύεται επίκαιρα θέματα και πανανθρώπινες αξίες μέσα από ένα παραμυθένιο τρόπο, γεμάτο γέλιο, φαντασία, γρήγορο ρυθμό, ζωντάνια κι εκπλήξεις.

Είναι ένα πολυθέαμα που συνδυάζει με επιτυχία τους παραδοσιακούς τρόπους θεατρικής έκφρασης με τη σύγχρονη τεχνολογία (projecting, animation). Έτσι ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται συνεχώς, ζωντανεύει κι αλληλεπιδρά με τους ηθοποιούς και τους θεατές, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Οι ηθοποιοί, ξετυλίγουν το πλούσιο υποκριτικό και κωμικό τους ταλέντο, μέσα σε μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων, μουσικής και χορού, καθώς συναντούν γιγάντιες κούκλες, πλάσματα του θεάτρου σκιών και εκφραστικές μάσκες.
Μια παράσταση που πλημμυρίζει τις αισθήσεις, τη φαντασία και την ψυχή των παιδιών με όμορφες εμπειρίες, αισιοδοξία, γέλιο, χαρά και πολλή αγάπη.

Εγκεκριμένη από το Υπ. Παιδείας για παιδιά έως 12 ετών


Σημείωμα των συγγραφέων…

Ο Αριστοτέλης, στο έργο του «Ηθικά Νικομάχεια», θέτει το ερώτημα «ποιο είναι το ύψιστο αγαθό», για να καταλήξει πως «η Ευδαιμονία είναι το ύψιστο αγαθό».
Που βρίσκεται, όμως, η πηγή της ευδαιμονίας;

Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουμε ότι εναποθέσαμε την ευτυχία μας, κατά βάση, στην απόκτηση υλικών αγαθών με την ψεύτικη πεποίθηση ότι «όσο περισσότερα κατέχω, τόσο πιο ευτυχισμένος γίνομαι».

Ως αποτέλεσμα, η οικονομική κρίση, μαζί με τα υπαρκτά προβλήματα που δημιούργησε, έκλεψε και το γέλιο μας, αφού «η μεγαλύτερη πηγή της ευτυχίας μας» -το χρήμα- κατέρρευσε.

Τα παιδιά, βεβαίως, δεν μένουν ανεπηρέαστα από τις ψυχικές πιέσεις που η οικονομική ανασφάλεια δημιουργεί.
Η παράσταση «Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου» φιλοδοξεί να δώσει μια διέξοδο στον ψυχικό κόσμο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων, να απαλύνει τις εντάσεις, να αλλάξει την οπτική, που βλέπουμε τα πράγματα και να ξυπνήσει τον κρυμμένο θησαυρό, που όλοι έχουμε μέσα μας και είναι ο οδοδείκτης προς την ουσιαστική μας ευτυχία.

Μέσα από ένα ταξίδι-κυνήγι του θησαυρού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν διαμάντια όπως το θάρρος, η φιλία, η αγάπη, η ανιδιοτελής προσφορά, η ευγνωμοσύνη, η συγχώρεση, η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Γιατί, όπως λέει και ο ήρωας της παράστασης: «αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή δεν αγοράζονται, αλλά προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά»

Ελάτε λοιπόν, όλοι μαζί στο κυνήγι του Μεγαλύτερου θησαυρού του κόσμου!
Ελάτε να διασκεδάσουμε, να γελάσουμε και να περάσουμε υπέροχα!

Ελάτε να μάθουμε πως είναι στο χέρι μας να γίνουμε πλουσιότεροι σε ευτυχία!