Έτσι, κάθε Δευτέρα και Τρίτη ο μεγάλος φιλόσοφος, πιστός στο ραντεβού του, θα κατεβαίνει στο Σόχο, μέσα από το Θέατρο Βασιλάκου, το οποίο θα παρουσιάζει το έργο του Howard Zinn, «Ο Μαρξ στο Σόχο».

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος θα υποδύεται και πάλι τον πασίγνωστο Γερμανό διανοούμενο Καρλ Μαρξ, ο οποίος σύμφωνα με τον συγγραφέα του έργου, Howard Zinn, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να κατέβει για λίγο στη Γη – και συγκεκριμένα στο Σόχο του Λονδίνου, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του – ώστε να «αποκαταστήσει το όνομα του», τελικά από λάθος βρίσκεται στο Σόχο της Νέας Υόρκης.

Εκεί έχει μία ώρα στη διάθεση του για να καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά και να διαπιστώσει ότι τα τελευταία εκατό χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα στον κόσμο. \”Οι ιδέες μου ακόμα συζητιούνται\”, θα πει…

Με χιούμορ και παράπονο, ο Μαρξ μιλάει για τη ζωή του, ξεκαθαρίζει τις περίφημες ρήσεις του, νοσταλγεί τους άλλους μεγάλους της εποχής, τον Ένγκελς, τον Μπακούνιν και άλλους.

Ο Καρλ Μαρξ βρήκε τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Άγγελου Αντωνόπουλου, του σημαντικού Έλληνα ηθοποιού που κατόρθωσε για δύο συνεχόμενα χρόνια να επικοινωνήσει με ένα πολυπληθές κοινό όλων των πολιτικών αποχρώσεων, να ταράξει και να συγκινήσει όλους τους θεατές.

Ο Howard Zinn παραχώρησε ο ίδιος τα δικαιώματα του έργου για αυτό το πρώτο ανέβασμα του στην Ελλάδα. Από την πρώτη χρονιά που το έργο ανέβηκε στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας ζήτησαν ένθερμα ο Μαρξ να περιοδεύσει και από εκεί.

Info
Ο Μαρξ στο Σόχο, του Howard Zinn
Πρεμιέρα στα μέσα Οκτωβρίου
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.25
Θέατρο Βασιλάκου
Πλαταιών και Προφήτου Δανιήλ 3
Τηλ. 210 3467735
Συντελεστές:
Μετάφραση : Άρης Λασκαράτος
Σκηνοθεσία : Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Σκηνικά – κοστούμια : Γιώργος Ασημακόπουλος
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός Σκηνοθέτης : Δημήτρης Μπογδάνος
Φωτογραφίες : Παύλος Φυσάκης