Την Τετάρτη 21 Ιουλίου ο Μανώλης Μητσιάς θα βρίσκεται στο Θέατρο της Ηλιούπολης για μια

μοναδική συναυλία, στην οποία θ’ ακουστούν όλα εκείνα τα μουσικά «διαμάντια» που κάνουν τον κόσμο, με το άκουσμά τους και μόνο, να  τα σιγοτραγουδά.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε γιόρτασε τις τέσσερις δεκαετίες του στο ελληνικό τραγούδι με μια εντυπωσιακή συναυλία στο Ηρώδειο. Το αθηναϊκό κοινό, που έζησε τη μαγική εκείνη βραδιά, τον αποθέωσε. Κι εκείνος με μια διάθεση πάντα φιλική ανανεώνει το ραντεβού του με τους φίλους του σ’ όλη την Ελλάδα με τη φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία!

Στη συναυλία της Ηλιούπολης, τον εκλεκτό ερμηνευτή θα συνοδεύει στη σκηνή μια νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια, η Μάγδα Πένσου, καθώς και μια καταπληκτική ορχήστρα με τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς.

Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος  Μούτσης, Θάνος Μικρούτσικος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Άκης Πάνου, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Σπανός, Μάνος Λοΐζος είναι μόνο μερικοί από τους συνθέτες, τραγούδια των οποίων θα ερμηνεύσει ο Μανώλης Μητσιάς. Η «Πιρόγα», η «Ελευσίνα», το «Ποτέ», «Ο Γιάννης ο φονιάς», τα «Χέρια», το «Μη ρωτάς», η «Μικρή Ραλλού» αλλά και κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Ένα τσιγάρο και ένα ψεύτης», είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια σταθμός στη μουσική ιστορία αυτού του τόπου, που θα ακουστούν σ’ αυτή τη μαγευτική βραδιά.

Τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για το μεστό τους στίχο, μια και τα έγραψαν οι σημαντικότεροι Έλληνες δημιουργοί, όπως οι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μανώλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καρούζος, Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Λίνα Νικολακοπούλου. Αριστουργήματα ερμηνευμένα με τη χαρακτηριστική εκφραστικότητα ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες τραγουδιστές, του μοναδικού Μανώλη Μητσιά.