Η μουσική σκηνή «Γραμμές» παρουσιάζει τον Μανώλη Μητσιά, την Αφροδίτη Μάνου και τον Γιάννη Μηλιώκα σε μια

μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα από την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013.

Οι τρεις αγαπημένοι καλλιτέχνες πλησιάζουν με νέο τρόπο μια σειρά από καινούργια και παλιά τραγούδια από αυτό το είδος του τραγουδιού που δεν γερνάει. Τραγούδια που αγαπάμε όλοι, που τα μουρμουρίζουμε όλοι. Τραγούδια που σε πείσμα της πολιτικής συγκυρίας, που μας θέλει διασκορπισμένους, μας ενώνουν σε μια συντονισμένη αναπνοή που γίνεται αίσθημα και συλλογικότητα. “Τραγούδια που επιμένουν” μια μουσική παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Από τότε που ο Δήμος Μούτσης ηχογράφησε με έναν νεαρό από τη Θεσσαλονίκη την “Ελευσίνα” πάνε πολλά χρόνια. Πολλές κυβερνήσεις περάσανε, πολλές ελπίδες διαψεύστηκαν, πολλές αγάπες ξεχαστήκανε.
Υπάρχει όμως κάτι που επιμένει. Κάποια τραγούδια. Έρχονται και ξανάρχονται στο στόμα μας για καινούργιους έρωτες, για καινούργιες ελπίδες, για καινούργιες διαψεύσεις. Ποιο είναι άραγε το μυστικό αυτών των τραγουδιών που όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά αντιθέτως προσαρμόζονται στις καινούργιες προσδοκίες και στις καινούργιες μελαγχολίες μας; Τρεις σημαντικές και άφθαρτες φωνές, τρεις καλλιτέχνες που δεν εκτέθηκαν ποτέ σε εύκολες “αγορές”, τρεις άνθρωποι που διαφύλαξαν το καλλιτεχνικό τους αίτημα με επιμονή, ενώνονται για να ψηλαφίσουν το μυστικό των τραγουδιών που μας δένουν. Των τραγουδιών που επιμένουν. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα γράφτηκαν και συνεχίζουν να γράφονται τραγούδια που επιμένουν. Επιμένουν να μας ενώνουν ακόμα και σε στιγμές έντασης και διάσπασης.