Ο βραβευμένος φωτογράφος τοπίων Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης που βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας

στο εξωτερικό, συμμετέχει στην φετινή έκθεση PHOTOVISION παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό μερικά  αντιπροσωπευτικά έργα του από την πιο πρόσφατη δουλειά του τόσο σε ασπρόμαυρο όσο και σε χρώμα.

Η έκθεση  πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Στάδιο Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου 2011.

Σημαντικά δείγματα της δουλειάς του Ελληνο-Γάλλου φωτογράφου θα εκτεθούν σε ατομική του έκθεση στο χώρο της PHOTOVISION καθώς και στο περίπτερο της εταιρείας PHOTOZONE (περίπτερο Νο 61).

Ο ίδιος ο φωτογράφος θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης καθημερινά 5-7μμ., ενώ το Σάββατο 7-8 μ.μ., θα είναι στη διάθεση νέων φωτογράφων που θα επιθυμούσαν ένα σύντομο review του portfolio τους ή μια συζήτηση μαζί του στο περίπτερο της εταιρείας PHOTOZONE.

Ο Μανώλης Κουπέ- Καλομοίρης θα πραγματοποιήσει επίσης μέσα στη χρονιά εργαστήρια φωτογραφίας Τοπίου για ολιγομελή γκρουπ (Μετέωρα, 29 Απριλίου- 1 Μαΐου 2011 &  Σκωτία, νησί Skye, 25-29 Οκτωβρίου 2011). Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]

Ο Μανώλης Κουπέ – Καλομοίρης γεννημένος στο Παρίσι αλλά και με ρίζες ελληνικές (είναι δισέγγονος του μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη), ξεκίνησε τις σπουδές του στη φωτογραφία υπό την καθοδήγηση του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Φωτογραφικό Kύκλο στην Αθήνα και τις ολοκλήρωσε  αργότερα στο Λος Άντζελες.
Κατά την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες η δουλειά του επικεντρώθηκε κυρίως στην φωτογράφηση ταξιδιωτικών θεμάτων και τοπίων.

Από το 2005 εγκαταστάθηκε και πάλι στην Ευρώπη – αρχικά στο Παρίσι και πρόσφατα στην Αθήνα, από όπου εξορμά προς διάφορα μέρη σε διαρκή αναζήτηση στιγμών «όπου το τέλειο φως χτυπά το τέλειο τοπίο…»
Εργάζεται ως free-lance φωτογράφος προωθώντας το έργο του σε διάφορα media σε διεθνές επίπεδο.
Διοργανώνει σεμινάρια φωτογραφίας τοπίου σε τακτά διαστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2006 ιδρύει τις Εκδόσεις ΦΑΟΣ και εκδίδει φωτογραφικές δουλειές του όπως το φωτογραφικό λεύκωμα \”ΣΑΜΟΣ, ένα φωτογραφικό ταξίδι\”. Έχει παρουσιάσει έργα του σε διάφορες εκθέσεις στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Αγγλία.

Το 2009 ήρθε πρώτος στον διαγωνισμό TAKE A VIEW της Αγγλίας και ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος φωτογράφος της Χρονιάς για το Τοπίο. Η ηλεκτρονική γκαλερί του φωτογράφου φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.emmanuelcoupe.com

Πρώτη παρουσίαση έργων του στην Αθήνα-Ατομική Έκθεση