Στα πλαίσια των 50ών Δημητρίων, ο Μάνος Μυλωνάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στην Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ.

Πολυοργανίστας του οποίου η ερμηνευτική ευχέρεια συμπεριλαμβάνει μπάσο, κιθάρες, ακορντεόν, κρουστά, βιολόφωνο, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο, μελόντικα, μουσικά κουτιά, πιάνο Wurlizer, και συνθέτης με σημαντική δισκογραφική πορεία, της οποίας κυριότερο απόσταγμα υπήρξε το ορχηστρικό δίδυμο των Your Hand In Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης δοκιμάζεται πλέον σε προσωπικές μουσικές επιδιώξεις.

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το «Zyklon», πρωτότυπο σάουντρακ για την ομώνυμη θεατρική παράσταση του Θανάση Τριαρίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, ο Μυλωνάκης επανέρχεται με την πλέον ολοκληρωμένη δουλειά του «Sólfar».

Ηχογραφημένο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, με τη συμμετοχή των Viktor Orri Arnasson (βιολί), Kristin Mariella Fridjonsdottir (βιόλα) και Hallgrimur Jonas Jensson (τσέλο), το «Solfar» αποτελεί το νέο κεφάλαιο των αναζητήσεων του Μυλωνάκη στον ωκεανό του ήχου. Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από τον Δημήτρη Τασούδη των Prefabricated Quartet και Magnanimus Trio, όπου ολοκληρώθηκε η παραγωγή και η μείξη. Αναμένοντας το ελληνο-ισλανδικό προϊόν του συνθέτη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει ζωντανά στην 50η διοργάνωση των Δημητρίων. 

Επί σκηνής θα τον συνοδέψουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο)  Ελισώ Παπαστρατή (βιολί)  Δημήτρης Τασούδης (drums)  May Roosevelt (theremin) 

Φωτισμοί: Κέλλυ Εφραιμίδου