Στην μουσική βραδιά ο Μάνος Μυλωνάκης θα παρουσιάσει ζωντανά, με πιάνο, ηλεκτρονικά στοιχεία, μουσικά κουτιά και ασυνήθιστα μουσικά όργανα, τις πρόσφατες μουσικές του για το θέατρο (Festen, Zyklon, Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, Γλάρος κ.α.). Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή (βιολί) και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

BIO / EARLYWORK:

Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την “ηχητική” αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008). Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των YourHand in Mine (cinematic – folk), το πρότζεκτ που ουσιαστικά τον εισήγαγε στη σύνθεση για εικόνα.

Ως ένας εκ των δύο Your Hand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να δώσει συναυλίες τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και να χτίσει μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα: wurlitzerpiano, ακκορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρες, κρουστά, persephone, stroh-violin, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο, μελόντικα, toypiano, μουσικά κουτιά…Μετρά ήδη 3 δισκογραφικές παρουσίες με αυτό το σχήμα, ανάμεσα στις οποίες ένα πρωτότυπο soundtrack για το βωβό ιαπωνικό αριστούργημα Every Night Dreams (1933) του Mikio Naruse, έπειτα από ανάθεση από το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης το 2007.

SOLO WORK:

Το καλοκαίρι του 2014, και μετά τη διάλυση των YHIM, ο Μάνος Μυλωνάκης ταξιδεύει στο Reykjavik, όπου με ντόπιους μουσικούς ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP, Sólfar, για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στη μουσική για το Θέατρο και συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

CURRENT:

Παράλληλα, ο Μάνος Μυλωνάκης συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκυμαντέρ, μικρά online videos και άλλα πρότζεκτ (Χαίρε και πίει ευ, Urban Lighscapes, Μια Γειτονιά στο Όριο) ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις (Pic Nic Urban Festival 2014, Sofar Sounds 2015, Φεστιβάλ Δημητρίων 2015, Music On Open Stage Festival 2016, PianoDay-Amsterdam 2018, Vovousa Festival 2018).