Η ομάδα Ονειροποιοί παρουσιάζει τον Μαγικό Κόσμο της Αμελή, στο Σχολείο Παιχνιδιού στου Ψυρρή

κάθε Κυριακή του Φεβρουαρίου 2013.

Μια δημιουργική ομάδα που ζωντανεύει παραμύθια.

Για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε μικροί και μεγάλοι…

Το έργο:
Βασισμένο στην ταινία «Amelie» του Ζαν Πιέρ Ζενέ που έγινε μεγάλη επιτυχία, έλαβε διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο και απέσπασε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων κέρδισε και αυτό για το καλύτερο πρωτότυπο σενάριο.

Η προσέγγιση:
Ένα μοναχικό παιδί που ζει μέσα σε ένα διαμέρισμα της πόλης…
«Ένα παιδί τόσο ίδιο και τόσο διαφορετικό… όπως άλλωστε ο καθένας μας».
Η Αμελή είναι ένα συνηθισμένο ντροπαλό κορίτσι που βιώνει τη μοναχική της καθημερινότητα αναπτύσσοντας ένα δικό της κόσμο μέσα από μια ονειρική διάσταση.
Μεγαλώνοντας… δεν χάνει τη παιδική της ματιά και αποφασίζει να δημιουργήσει «μικρά θαύματα» στη γκρίζα ζωή των ανθρώπων γύρω της και να τους κάνει να βρουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Τα παιδιά καλούνται να γίνουν φίλοι της Αμελή και να καταστρώσουν μαζί παιχνιδιάρικα σχέδια για να αλλάξουν τις μικρές καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων. Αλλά και να ανακαλύψουν μαζί το νόημα της φιλίας και της αγάπης.

Στόχοι:
Οι στόχοι μας είναι τόσο Παιδαγωγικοί όσο και Καλλιτεχνικοί. Η ενεργή συμμετοχή της ομάδας, η εμψύχωση και τα διαδραστικά στοιχεία είναι αναπόσπαστα δεμένα με την παρουσίαση των παραμυθιών μας όπου πάντα έχουν στόχο της καθαρές αξίες της ζωής.

Τα οφέλη:
Η συμμετοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο. Να εκφραστούν και να διασκεδάσουν. Οξύνει το κριτικό τους πνεύμα και τη φαντασία τους.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Έρρικα Μακρή
Εικαστικές κατασκευές: Έλενα Πασχάλη
Ηθοποιός: Αντωνία Καστρινάκη
Εμψυχώτρια: Βάσω Νικολαϊδου
Αφηγητής: Τάσης Χριστογιαννόπουλος