Γιορτάζει με τη δεμένη και αψεγάδιαστη εξαμελή μπάντα του περισσότερα από 50 χρόνια στη μουσική και προσθέτοντας ακόμα ένα κομμάτι στο puzzle των music legends του Gazarte!

“Maceo, blow your horn!” έλεγε ο James Brown κάνοντας νόημα στον αγαπημένο του σαξοφωνίστα για να αρχίσει να παίζει και αποδεχόταν ανοιχτά πως ο Parker αποτελεί πραγματική έμπνευση γι αυτόν. Ο Prince τον έχει αποκαλέσει «δάσκαλο», καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που έβαλε τη funk στον μουσικό χάρτη και αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει ολόκληρη την κληρονομιά της σόουλ και φανκ μουσικής, όσο κανείς άλλος.

Από το 1990, είχε την ευκαιρία να αφιερωθεί στα προσωπικά του project και κυκλοφόρησε δύο επιτυχημένα solo άλμπουμ, το Roots Revisited, που παρέμεινε για 10 ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή των Jazz Charts το 1990 και το εξαιρετικό Mo’ Roots το 1991. Ο κατοπινός δίσκος του, Life on Planet Groove, έμελλε να είναι αυτός που θα ταράξει τα νερά και θα εκτοξεύσει την πορεία του. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες απολαμβάνει τη σόλο καριέρα του, χτίζοντας τη δική του αυτοκρατορία στην ιστορία της μουσικής, με επιρροές από τη 60s soul του James Brown και τη 70s funk του George Clinton, ενώ τα κομμάτια του έχουν χρησιμοποιηθεί ως sample αμέτρητες φορές, λόγω της μοναδικής ποιότητας και διαχρονικότητας του “Maceo Sound”.

Με την ψυχή του να ξετυλίγεται επί σκηνής κάθε φορά που φυσά το σαξόφωνό του και με τη μουσική του να καθηλώνει τους ακροατές, o Maceo Parker επιστρέφει στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαρτίου, για δύο βραδιές που θα είναι «2% Jazz» και «98% Funky Stuff» και σίγουρα θα γράψουν ιστορία!

Συντελεστές

Maceo Parker – Band leader, Saxophone, Flute, Vocals
Greg Boyer – Trombone
Will Boulware – Keys
Bruno Speight – Guitar
Rodney “Skeet” Curtis – Bass
Pete Macleans – Drums
Darliene Parker – Vocals
Andrew Gilchrist «Goat» – Sound Manager