Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο, τιτλοφορείται το νεοκδοθέντα βιβλίο μουσικής της Στέλλας Τζίβα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μ. Νικολαΐδη. Είναι ένα βιβλίο για παιδιά, ηλικίας μέχρι εννέα ετών και περιέχει τα βασικά βήματα για την εκμάθηση της μουσικής με παρτιτούρες και ασκήσεις για το πιάνο.

Ο λόγος, γραμμένος σε στίχους με ομοιοκαταληξία , η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου καθώς και ο τρόπος που παρουσιάζεται η διδακτέα ύλη, κάνουν το μάθημα της μουσικής πραγματικά διασκεδαστικό και ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Το βιβλίο παρουσιάζει ένα μουσικό παραμύθι με ήρωες τα ζώα, τα οποία αποφασίζουν να μάθουν μουσική και συμφωνούν να δημιουργήσουν από κοινού, μια ορχήστρα, ούτως ώστε να παίζουν όλα μαζί, να τραγουδάνε, να χορεύουνε και να διασκεδάζουνε παρέα.

Παράλληλα με τις μουσικές γνώσεις που παρέχει στους μικρούς μαθητές, τους επικοινωνεί την ιδέα της εκμάθησης, της διασκέδασης και της δημιουργίας, μέσα από την συνεργασία και πως μπορούν όλοι μαζί, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του, να δημιουργήσουν κάτι πολύ σπουδαίο και σημαντικό, -όπως μια ορχήστρα-.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου, θα διατεθούν από τη συγγραφέα για την οικονομική ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Συγγραφέας: Τζίβα Στέλλα
Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσιου
Σελίδες: 96
ISMN: 979-0-801150-60-8