Μέσω ενός ποιήματος θα διερευνήσουμε τα δικά μας όρια σιωπής και δράσης. Έχουμε μάθει να σιωπούμε γενικότερα, είτε για να γινόμαστε αρεστοί, είτε για να μην δημιουργούμε εντάσεις και τριβές. Έχουμε μάθει να ντρεπόμαστε ή ακόμα και να φοβόμαστε πολλές φορές να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε, να φοβόμαστε να εκφράσουμε το θυμό και την αντίθεσή μας. Ή ακόμα και να φοβόμαστε να εκφράσουμε την χαρά και την αγάπη μας.

Ανακαλύπτοντας τα όρια ανάμεσα στο σώπα και το μίλα, αλλά και το πώς μπορούμε να τα υπερπηδήσουμε, θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε χρησιμοποιώντας το σώμα και τις αισθήσεις μας να «μιλήσουμε» με τρόπο δημιουργικό.

Η διαδικτυακή Δραματοθεραπεία εφαρμόζεται με επιτυχία και με ιδιαίτερη ανάπτυξη τους τελευταίους δέκα μήνες, δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε ανθρώπους που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε μέρη όπου λαμβάνουν χώρα εργαστήρια και ομάδες Δραματοθεραπείας.

Κυριακή 21/3/2021
Ώρες: 11.00-15.00
Το εργαστήριο συντονίζουν:
Ανδρονίκη Νικολακάκη, Κοινωνιολόγος – Δραματοθεραπεύτρια
Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα στην πλατφόρμα zoom.
Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στη Δραματοθεραπεία.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όροι συμμετοχής:

Η δυνατότητα ασφαλούς διαδικτυακής σύνδεσης (όχι δημόσιο wifi), η δυνατότητα να έχουν τα μέλη του εργαστηρίου όσο το δυνατόν περισσότερη ιδιωτικότητα την ώρα του εργαστηρίου, ώστε να εκφραστούν ελεύθερα.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν στη διάθεσή τους λευκές κόλλες Α4, χρώματα ή στιλό/μολύβια και ότι υλικά χειροτεχνίας υπάρχουν διαθέσιμα.

Ο κωδικός του zoom θα δοθεί στους συμμετέχοντες στις 20/3 με την κατάθεση της συμμετοχής.
Κόστος συμμετοχής: 30€ & 20€ για φοιτητές και ανέργους.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 άτομα