Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο πέτρινο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, μέσα στο μαγευτικό τοπίο στο φαράγγι του ποταμού Έρκυνα στην Λιβαδειά, θα παρουσιασθούν συνθέσεις από τα προσωπικά άλμπουμ του συνθέτη Λευτέρη Χριστοφή όπως: “Nous Icons” που κυκλοφόρησε από την θρυλική Blue Note Records, “Kalesma: Lefteris Christofis With British Friends”, “Μυθοπλασία” και “ManΤis”.

Το ξεχωριστό κιθαριστικό παίξιμο του Λευτέρη Χριστοφή, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “Jazz Guitar Grecian Style” αλλά και στο καθ΄ όλα προσωπικό συνθετικό του στυλ, αφομοιώνονται τα μουσικά ιδιώματα της τζαζ,, fusion, world και έθνικ μουσικής.

Η μουσική του, διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό, τον ρομαντισμό των συνθέσεων κι έναν πηγαίο δυναμισμό όπου αναδύεται μέσα από την εξαίρετη μουσική εκτέλεση του Lefteris Christofis Group με τους Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και πλήκτρα, Μάνο Λούτα στο μπάσο, Νίκο Τουλιάτο στα ντραμς και Λευτέρη Χριστοφή στις κιθάρες.

«Ένα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής γκρουπ με απαράμιλλο ήχο και λυρικές συνθέσεις που προσδίδει στο κοινό, μαγευτικές εικόνες και συναισθηματικά τοπία».

Συντελεστές συναυλίας

LEFTERIS CHRISTOFIS GROUP

  • ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ: ΚΙΘΑΡΕΣ
  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΞΟΓΛΟΥ: ΠΙΑΝΟ / ΠΛΗΚΤΡΑ
  • ΜΑΝΟΣ ΛΟΥΤΑΣ: ΜΠΑΣΟ
  • ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ: ΤΥΜΠΑΝΑ