Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 9.30 το βράδυ, ο συνθέτης και κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής επιστρέφει στο Jazzét Music Hall, μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς Jacques Marugg στο βιμπράφωνο, Χρυσόστομο Μπουκάλη στο κοντραμπάσο και Νίκο Σιδηροκαστρίτη στα ντραμς. Θα παρουσιάσουν μία Ανθολογία συνθέσεων από τα προσωπικά του άλμπουμ “KALESMA: LEFTERIS CHRISTOFIS WITH BRITISH FRIENDS”, “MYTHOPLASIA”, “NOUS ICONS”, “MANTIS” καθώς και νέες συνθέσεις του.

Στο ξεχωριστό κιθαριστικό του παίξιμο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως “Jazz Guitar Grecian Style” και στο καθ΄ αυτό προσωπικό συνθετικό στυλ του Λευτέρη Χριστοφή αφομοιώνονται τα μουσικά ιδιώματα της jazz, fusion, avant garde και mainstream μουσικής.

Η μουσική του, διακρίνεται από το λυρικό αυτοσχεδιασμό και το ρομαντισμό των συνθέσεων κι έναν πηγαίο δυναμισμό όπου αναδύεται μέσα από την εξαίρετη μουσική εκτέλεση του Lefteris Christofis Group.

Ένα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής κουαρτέτο, που στις συναυλίες του συνεπαίρνει το φιλόμουσο κοινό προσδίδοντάς του μαγευτικές εικόνες και συναισθηματικά τοπία.