Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, αρχιτέκτονας, βιολόγος, μουσικός. Οκτώ ήταν οι ιδιότητες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ωστόσο, όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται σε μία μόνο έννοια: Ιδιοφυΐα.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, συνήθιζε να λέει πως «υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν και εκείνοι που δεν βλέπουν». Ωστόσο, 500 χρόνια μετά το θάνατό του, ο μαγικός κόσμος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ζωντανεύει ξανά!

Ο λόγος για το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius», μια καθηλωτική οπτικοακουστική εμπειρία, που παρουσιάζει η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς, σε συνεργασία με τη Grande Exhibitions. Μετά την διαδραστική έκθεση Van Gogh Alive – The Experience που θαύμασαν περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες στην Αθήνα, τρεις μοναδικές εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, και μας δίνουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε:

 • Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο. 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

 • Da Vinci Alive – The Experience. Μία καθηλωτική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη.

 • Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα. Τα μυστικά του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία. Έτσι το «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» επιδεικνύει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.

Πού;

Ένα εμβληματικό κτίριο του κέντρου της Αθήνας, το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ., μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Διεύθυνση: Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι.

Πότε;

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 30 Νοεμβρίου 2018 και θα μπορείτε να την επισκεφθείτε έως 30 Μαρτίου 2019.

Η έκθεση με μια ματιά:

 • Πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης
 • 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι
 • 17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο
 • Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής
 • Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι
 • Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών
 • Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές
 • Χρήση της διαδραστικής και βιωματικής τεχνολογίας SENSORY4™

Αυτό το γνωρίζατε;

Υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που σίγουρα δεν γνωρίζατε για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι:

-Ήταν ένας ψηλός άνδρας, με ύψος γύρω στα 2 μέτρα.

-Ήταν χορτοφάγος, και ως νεαρός συχνά αγόραζε καναρίνια σε κλουβιά μόνο για να τα ελευθερώνει.

-Έγραφε σε ανεστραμμένη μορφή, από δεξιά προς τα αριστερά.

-Ήταν φίλος με το Μακιαβέλι και τον Μποτιτσέλι.

Περισσότερες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του θα ανακαλύψετε στο «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius»!

Τι περιμένετε για να ανακαλύψτε την εκπληκτική ζωή και το έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο; Διεισδύστε στο μυαλό του απόλυτου Homo Universalis, του ανθρώπου που έθεσε τα θεμέλια για κάποιες από τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ανθρωπότητας, όπως το αεροπλάνο, το αυτοκίνητο, το υποβρύχιο, το αλεξίπτωτο και το ποδήλατο! Και μην ξεχνάτε τη διάσημη ρήση του ιδιοφυούς Λεονάρντο Ντα Βίντσι: «Ευτυχισμένοι θα είναι αυτοί που δανείζουν τα αυτιά τους στα λόγια των νεκρών».