Λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του με τίτλο “Global”, ο Leon εμφανίζεται σε μία απο τις πιο ωραίες open air σκηνές της πόλης, στον κήπο του Νομισματικου Μουσείου, μαζί με την μπάντα του, και δίνει επί της ουσίας το πρώτο καλοκαιρινό live του!

Την Πέμπτη, 15 Μαΐου, οι Leon of Athens, θα παρουσιάσουν στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου όλα τα νέα κομμάτια του “Global”. Τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους στην indie rock και pop μουσική, ενώ παράλληλα αντλούν στοιχεία από την ηλεκτρονική, τη folk και τη μεσογειακή μουσική.

Το “Global” ηχογραφήθηκε στα τέλη του ’13 στα Tarbox studios του Dave Fridmann (MGMT, Flaming lips) και την παραγωγή του υπογράφει ο Tony Doogan (Belle and Sebastian, Mogwai).

Από το album έχουν ήδη ξεχωρίσει τρία singles, το “Lifeline”, το ομώνυμο “Global” και το “Baby Asteroid” του οποίου μόλις παρουσιάστηκε το video clip σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Δίπλα σε αυτά θα ακούσουμε γνωστά τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο, τα αγαπημένα “Children of Tomorrow”, “Someday”, “All Rise” και “Letters To My Father’’ καθώς και διασκευές τραγουδιών τα οποία ενέπνευσαν τον Leon και τη μπάντα του.

Στη συναυλία θα είναι διαθέσιμος περιορισμένος αριθμός του δίσκου “Global” ο οποίος κυκλοφορεί από την Mimosa’s Dream Records.

Παίζουν οι:
Λέων Βερέμης: φωνή, ukulele, κιθάρα, πλήκτρα
Νεφέλη Λιούτα: φωνητικά, βιολί, πλήκτρα, κρουστά
Στέλιος Προβής: κιθάρα,κρουστά,φωνητικά
Άγγελος Αιβάζης: κιθάρα, πλήκτρα, φωνητικά
Τζίμ Σταρίδας: τρομπόνι, κρουστά, ακκορντεόν
Θεοδωρής Βρανάς: drums, programming
Κώνσταντίνος Βαβούσης: μπάσο, φωνητικά
Νίκος Γκουντινάκης: ήχος
Μελίνα Ζερβάκη: φώτα

www.leonofathens.com
www.facebook.com/leonofathens