Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης | SCALE # 2:100 είναι ένα εφήμερο art project σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, γύρω από τον πειραματικό χώρο τέχνης bhive. To project Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους μεταμορφώνουν το αστικό τοπίο, ακόμα κι έναν απλό περίπατο στο δρόμο.

8 καλλιτέχνες σε άδεια οικόπεδα, μαγαζιά, ταράτσες και υπόγεια δημιουργούν εφήμερα έργα τέχνης, σε μια διαδρομή που ξετυλίγεται όπως ο μίτος, και μας καλούν να βγούμε από τον Λαβύρινθο της Κυψέλης μέσα από δρόμους γεμάτους ανθρώπους, performances χορού, εικαστικές εγκαταστάσεις, αυτοσχέδιες ορχηστρικές performances και urban vegetable gardens.

Η ιδέα ενός παροδικού δημόσιου έργου τέχνης που βελτιώνει την ποιότητα ζωής είναι να αναζωογονήσουμε την Κυψέλη, εμπνέοντας τα μέλη της κοινότητας να εμπλακούν, δημιουργώντας έτσι μια μακροπρόθεσμη κληρονομιά θετικού και βιώσιμου μετασχηματισμού από τετράγωνο σε τετράγωνο και από δρόμο σε δρόμο, καθώς οι θεατές ξεναγούνται βήμα βήμα από τη μία τοποθεσία στην άλλη.

Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης | SCALE # 2:100 αναπτύσσεται σε μία διαδρομή που ξεκινάει από το εσωτερικό του πειραματικού χώρου τέχνης bhive (Μηθύμνης 18) και συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης σε 7 συνολικά σημεία.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή (20:00–21:30) στο εσωτερικό –και συγκεκριμένα στον δεύτερο όροφο– του bhive οι θεατές καλούνται να γίνουν μέρος του δρώμενου σε μία Open Experience που απευθύνεται στις αισθήσεις. Όπου, οι δημιουργοί του πρότζεκτ Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης χαλαρώνουν τα όρια μεταξύ καλλιτέχνη και θεατή, «διαμορφώνοντας» επί ενενήντα λεπτά ένα περιβάλλον, όπου η διάκριση μεταξύ περφόρμερ και κοινού, αρχηγών και οπαδών γίνεται δυσδιάκριτη. Σε μια «in vivo» ανταλλαγή αρχών σε πραγματικό χρόνο με πολλαπλές πιθανότητες δράσης και αντίδρασης.

Walking the Labyrinth κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή (19:00–22:00), Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης ξετυλίγεται ανάμεσα  στα έργα των εξής καλλιτεχνών:

#1 Κωνσταντίνος Πάτσιος, #2 Γιάννης Αντωνίου, Σταύρος Αποστολάτος, Αναστασία Μπρουζιώτη, Γιάννης Τσιγκρής, #3 Γεράσιμος Αβλάμης, #4 Γιάννης  Τσιγκρής, #5 Τζένη Αρσένη,  #6 Αναστασία Μπρουζιώτη, #7 Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Γιάννης Αντωνίου, Χάριετ Σάμερ (επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αργιανάς).
 
Επιμέλεια | Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Αβλάμης, Σταύρος Αποστολάτος

Το project είναι βασισμένο σε μία αρχική ιδέα του Γεράσιμου Αβλάμη
Φωτογραφίες | Διώνη Αγγελοπούλου