30 χρόνια μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα» ο Λάμπρος Καρελάς ξανασυναντά τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τον Αργύρη Παπαγεωργίου στη λαϊκή μουσική σκηνή «Διαδρομές» για να μας θυμίσουν τις μεγάλες επιτυχίες καθώς και το μοναδικό στυλ, αυτό που, στις δεκαετίες ‘80 και ’90, τους χαρακτήριζε ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.

«Τα παιδιά από την Πάτρα» ξεκίνησαν το 1981 με εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο Χάραμα. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα.

Το άλμπουμ αυτό παραμένει μέχρι σήμερα το πιο εμπορικό δισκογραφικό ντεμπούτο Έλληνα καλλιτέχνη ή συγκροτήματος όλων των εποχών. Το τραγούδι Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, με τη φωνή του Λάμπρου Καρελά, έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους.

Ακολούθησαν πολλοί δίσκοι και δεκάδες επιτυχίες (Και πίνω μπύρες, Λαϊκό τσα τσα, Αλέφαντος, Μου λένε να μην κλαίω, Όμως εγώ είμαι τρελλός, Θα φύγω και θα με ζητάς, Χρόνια τώρα μακριά σου λιώνω, Αλήτης, Στην Κυψέλη στο Παγκράτι, Δεν έχω δρόμο να διαβώ, Πίκρανες τον φαντάρο, Έτσι γουστάρω εγώ).

Το 1995 οι δρόμοι του Λάμπρου Καρελά και των Παιδιών από την Πάτρα χώρισαν -μέχρι φέτος, που οι θαυμαστές τους έχουν την ευκαιρία να τους απολαύσουν ξανά μαζί, πάνω στη σκηνή, να αναβιώνουν τις διαχρονικές τους επιτυχίες.