Πάντα στα μονοπάτια της ποίησης αλλά αυτή τη φορά με μια ανθολογία, με αφιέρωμα σε κάποιους από τους μεγαλύτερους ποιητές, Έλληνες και ξένους – με μεταφράσεις της ιδίας – που φέρει τον τίτλο “O Κύκλος Των Καταραμένων Ποιητών”.

To 6o κατά σειρά βιβλίο της, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Επίτιμο Μέλος, ύστερα από τις τρείς – κατά σειρά – παγκόσμιες βραβεύσεις της από την International Art Academy.


Από το οπισθόφυλλο :

Τελικά, καταραμένοι ή ευλογημένοι;
Ένας κύκλος που καταφέρνει να μένει ζωντανός στο πέρασμα του χρόνου.
Ένας κύκλος γεμάτος στίχους, συναίσθημα, πόνο και μορφές που ποτέ δεν γερνάνε…

Σκοτεινοί άνθρωποι με λαμπρό όμως έργο, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, Artaud, Λαπαθιώτης, Καρυωτάκης, Πολυδούρη. Μορφές της λογοτεχνίας που αποθεώθηκαν μετά θάνατον αφού οι ίδιοι –τις περισσότερες φορές- έγραφαν το σενάριο της ζωής τους με την ίδια καλλιτεχνική μαεστρία που έγραφαν τα ποιήματά τους. Θεμελίωσαν με ένα διεισδυτικό και τολμηρό τρόπο την ποίηση, η οποία, πλέον δεν φοβόταν να ακροβατεί μεταξύ κολάσεως και παραδείσου.

Η ανθολογία αυτή αποτελεί ένα μικρό μέρος του πλούτου αυτών των ποιητών που σημάδεψαν και κατεύθυναν πολύ μεγάλο μέρος νεοτέρων, που δεν φοβήθηκαν τις λέξεις αλλά ούτε και τον θάνατο, αφού επέλεξαν να τον κάνουν σύμμαχό τους για να περάσουν στην αιωνιότητα…

Αυτό που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι απλά ένα βιβλίο, είναι κάποιες απόκοσμες φωνές που μόλις φτάσουν στα αυτιά σου δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς.


Η Νίκη Ταγκάλου είναι µέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και Επίτιµο Μέλος του International Art Academy.

Η Μάχη Ερώτων (e-book) αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, η οποία µεταφράστηκε στα Αγγλικά. H δεύτερη ποιητική συλλογή Ψυχές από Μολύβι διατίθεται δωρεάν αποκλειστικά από την ιστοσελίδα texni.org

Τον Σεπτέµβριο του 2013 κυκλοφορεί σε έντυπη µορφή η ποιητική συλλογή Επανάσταση σιωπής (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2014), τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφορεί Το Κορµί της Λύπης (Βραβείο ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2015) και τον Σεπτέµβριο του 2015 το λυρικό πεζογράφηµα 30 ηµέρες, όλα από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Έχει προχωρήσει σε πλήθος δηµοσιεύσεων σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά και συµµετείχε σε οµαδικές ποιητικές συλλογές.

Έχει βραβευτεί ακόµη µε:

– ΒΡΑΒΕΙΟ «ΣΟΦΟΚΛΗΣ» στον 1o Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης «ΜΑΝΩΛΗ ΑΛΥΓΙΖΑΚΗ» στο Ιnternational Art Academy.

– Α΄ Βραβείο Φεµινιστικής Ποίησης στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Α΄ Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ 2013.

– Βραβείο «ΣΑΠΦΩ» στον 1ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

– Βραβείο «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» στον 2ο Παγκόσµιο Διαγωνισµό Ποίησης Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ.

To 2015 συµµετείχε στο εικαστικό λεύκωµα Ένα ποίηµα µια εικόνα µε σύγχρονες ποιήτριες και χαράκτριες (µια πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας), το οποίο εκτέθηκε επί ένα µήνα στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για την Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Culturenow.gr