Ο Κώστας Καλδάρας παρουσιάζει τους τρεις μεγάλους λαϊκούς μας συνθέτες, Μάρκο Βαμβακάρη, Απόστολο Καλδάρα και Βασίλη Τσιτσάνη σε μία συναυλία, μαζί με τον Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Ανδρέα Καρακότα.

Ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης κι ο Απόστολος Καλδάρας, μας έχουν συντροφέψει, πολλά χρόνια τώρα με τα τραγούδια τους. Τραγούδια που ο χρόνος απέδειξε την αξία τους και όλοι αναγνωρίζουμε σε αυτά ένα τεράστιο κομμάτι της λαϊκής μας κληρονομιάς.

Τραγούδια ζωντανά που επιστρατεύονται στα γλέντια μας και στους καημούς μας μεταφέροντας μνήμες, συναισθήματα, αξίες. Κι έτσι, αυτούς τους τεράστιους λαϊκούς συνθέτες επέλεξε να τιμήσει ένας νεώτερος συνθέτης ο Κώστας Καλδάρας και ο Δήμος Αμαρουσίου.

Ο  Κώστας Καλδάρας, συνθέτης και  γιος του Απόστολου Καλδάρα, γνωρίζει καλά τη  μουσική των μεγάλων αυτών συνθετών αλλά και είναι από τους λίγους που ήταν παρών, ως παιδί, στην δημιουργία πολλών από τις επιτυχίες τους, που τους μελέτησε αργότερα και διαφύλαξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθένα στις μουσικές τους δημιουργίες.

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου μας τους παρουσιάζει δίπλα, δίπλα στη σκηνή, μαζί με ένα εξαιρετικό επιτελείο τραγουδιστών, μουσικών και έναν αφηγητή, να διηγούνται ιστορίες οικείες και αγαπημένες μέσα από αθάνατα κλασικά τραγούδια, όπως το Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, τη Συννεφιασμένη Κυριακή, Τα Ματόκλαδα σου λάμπουν.

Στη συναυλία-αφιέρωμα συμμετέχει επίσης το 6μελές συγκρότημα του Σωτήρη Παπατραγιάννη, με τον ίδιο και τους Κατερίνα Τσιρίδου και Δημήτρη Κρανίδα και φηγητή τον Αντώνη Αντωνάκο.