Η Επιτροπή Κοινοτικών Δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα Ο Ξένος, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2010. Η ημερίδα, όπως και όλες οι εκδηλώσεις της Επιτροπής, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του μη ειδικού κοινού σε θέματα τα οποία προσφέρονται για διάλογο ανάμεσα στην Ψυχανάλυση, τις Επιστήμες του Ανθρώπου και την Τέχνη.

Στα πλαίσια αυτού του στόχου, έχουν ήδη διοργανωθεί, δυο ημερίδες, το 2008, με θέμα «Η Βία στην πόλη» και το 2009 με θέμα «Ο Ναρκισσισμός».

Η Επιτροπή Κοινοτικών Δραστηριοτήτων της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας θεωρεί την έννοια του Ξένου πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στη σημερινή Ελλάδα που προσπαθεί να μάθει να ζει με τρόπο πολυπολιτισμικό. Και επιθυμεί να την προσεγγίσουμε από άποψη κοινωνιολογική, φιλολογική, φιλοσοφική, καθώς και ψυχαναλυτική, υπό την έννοια του ανοίκειου που ενοικεί στον καθένα μας.

Συμμετέχουν Διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί, Κοινωνικοί Επιστήμονες, Ψυχολόγοι, Ψυχαναλυτές, Αρχιτέκτονες, Δημοσιογράφοι.

Η ημερίδα, όπως και οι δυο προηγούμενες, θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Α. Τρίτσης». Θα περιβάλλεται από μουσική εκδήλωση με τραγούδι και ούτι. Θα ακολουθήσει  δεξίωση.