Ένα μπαλέτο γεμάτο περιπέτειες, δράμα και εξωτισμό, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια! Επί σκηνής πάνω από 120 χορευτές –σχεδόν σύσσωμος ο θίασος!– αλλά και ένα… ναυάγιο! Το λιμπρέτο αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), ενώ η νευρώδης χορογραφία του Ρατμάνσκι ανανεώνει δημιουργικά την κλασική δημιουργία του Πετιπά. Πρωταγωνιστεί ένα ζηλευτό χορευτικό ζευγάρι, με την Εκατερίνα Κρισάνοβα στον ρόλο της Μεντόρας και τον Ίγκορ Τσβίρκο να ενσαρκώνει τον κουρσάρο Κορράντο. Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο – The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στο πολύβουο παζάρι της Ανδριανούπολης, ο κουρσάρος Κορράντο ερωτεύεται κεραυνοβόλα την πανέμορφη σκλάβα Μεντόρα. Βλέποντας ότι ο έμπορος ετοιμάζεται να την πουλήσει στον Πασά, που την έχει ερωτευτεί και αυτός, αποφασίζει να την κλέψει.

Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (με δύο διαλείμματα)

Συντελεστές

Μουσική Adolphe Adam
Χορογραφία Αλεξέι Ρατμάνσκι
Λιμπρέτο Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, Joseph Mazilier
Μουσική διεύθυνση Πάβελ Κλίνιτσεφ

Διανομή
Mεντόρα Εκατερίνα Κρισάνοβα
Κορράντο Ίγκορ Τσβίρκο
Πασάς Σεΐντ Αλεξέι Λοπαρέβιτς
Μπιρμπάντο Ντενίς Σάβιν
Ζουλμέα Νέλλη Κομπαχίτζε
Γκουλνάρα Ντάρια Χοχλόβα
Οδαλίσκες: Pas de trois Άνα Τουραζασβίλι, Ελβίνα Ιμπραΐμoβα, Ξένια Ζιγκάνσινα
Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι