Μια φαντασμαγορική παραγωγή με πλούσια σκηνικά και κοστούμια. Περιπέτειες, δράμα και εξωτισμός σε μια νευρώδη χορογραφία που κόβει την ανάσα! Επί σκηνής πάνω από 120 χορευτές –σχεδόν σύσσωμος ο θίασος!– αλλά και ένα… ναυάγιο! Ένα ζηλευτό χορευτικό ζευγάρι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με την Όλγα Σμιρνόβα, τη νεαρότερη πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι, να κάνει το ντεμπούτο της ως Μεντόρα και τον διακεκριμένο πρώτο σολίστ, Ίγκορ Τσβίρκο, να ενσαρκώνει τον κουρσάρο Κόνραντ.

Η παράσταση προβάλλεται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας σε απευθείας σύνδεση με τη Μόσχα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα, χάρη στη συμμετοχή του ΜΜΑ σε ένα διεθνές δίκτυο επιλεγμένων χώρων που περιλαμβάνει περισσότερες από 1.700 αίθουσες σε πάνω από 60 χώρες.

«Le Corsaire» – «Ο Κουρσάρος»

Σε ένα πολύβουο παζάρι ο κουρσάρος Κόνραντ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την πανέμορφη σκλάβα Μεντόρα. Βλέποντας ότι ο έμπορος ετοιμάζεται να την πουλήσει στον Πασά, την απάγει. Το λιμπρέτο αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), ενώ η χορογραφία του Ρατμάνσκι ανανεώνει δημιουργικά την κλασική δημιουργία του Πετιπά.

Η απευθείας μετάδοση του μπαλέτου «Le Corsaire» [«Ο Κουρσάρος»] εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την Pathé Live, η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Συντελεστές:

Μουσική: Adolphe Adam
Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι
Λιμπρέτο: Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, Joseph Mazilier
Μουσική διεύθυνση: Πάβελ Κλίνιτσεφ

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Όλγα Σμιρνόβα (Μεντόρα), Ίγκορ Τσβίρκο (Κόνραντ), Ντενίς Σάβιν (Μπιρμπάντο), Νέλλι Κομπαχίτζε (Ζουλμέα, η ευνοούμενη του Πασά), Ντενίς Ρόντκιν (σολίστ στο Grand pas des éventails).

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.

Το πρόγραμμα των δορυφορικών μεταδόσεων από το Θέατρο Μπολσόι για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 περιλαμβάνει επίσης «Το ημέρωμα της στρίγγλας» (12/11), τον «Καρυοθραύστη» (17/12), την «Κυρία με τις καμέλιες» (28/1), την «Ζιζέλ» (18/3), τις «Φλόγες του Παρισιού» (15/4) καθώς και τα μπαλέτα «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (18/2) και «Κοππέλια» (10/6).