Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11.00, η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς, παρουσιάζει την παράσταση “O Κουκουμπλής” στο Κρουστόφωνο.

Τρία παραμύθια για παιδιά, ιστορίες της γιαγιάς και του παππού, ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση.

Με δυο βαλίτσες, δέκα μουσικά όργανα και μεγάλη χαρά ξεκινάει το θεατρικό ταξίδι με μια συναρπαστική παράσταση για όλα τα παιδιά.

Οι βαλίτσες μας χωρούν τα πιο απλά και αγνά υλικά: μάσκες, πρωτότυπα μουσικά όργανα, την αυθεντική ντοπιολαλιά και πολύ κέφι για μουσική και τραγούδι!

Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια.

“Ο Κουκουμπλής” προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων. “Το πιο γλυκό ψωμί” της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από την Κεφαλλονιά. “Η Βασιλοπούλα και το άλας” της συλλογής Σταμούλη – Σαράντη Ελπινίκης προέρχεται από τη Θράκη και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί της πλούσιας λαϊκής αφήγησης χαρακτηρίζονται από παραστατικότητα, λιτότητα, αφηγηματική χάρη και αμεσότητα στο λόγο. Και… προσθέτοντας το πάντα καλοδεχούμενο λαϊκό χιούμορ, τα παραμύθια μας απογειώνονται και συναρπάζουν.

Η παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι, μάσκες, παντομίμα και διαδραστικά στοιχεία που επιτρέπει στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να οδηγούν στην εξέλιξη των παραμυθιών.

Στο τέλος κάθε παράστασης τα παιδιά με τη βοήθεια των ηθοποιών, συμμετέχουν στα παραμύθια αναλαμβάνοντας τα ίδια τους ρόλους ακόμη και την αφήγηση των παραμυθιών που παρουσιάστηκαν.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος

Σκηνογραφία: πανωκατω7

Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Σίμος Κακάλας

Φωτογραφία: Νίκος Τασούλας

Video: Παύλος Διδασκάλου

Προβολή: Δήμητρα Κεχαγιά

Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Γεωργαντά, Νατάσα Καλογήρου, Τάσος Ροδοβίτης