Όταν ο Τζέιμς Μπίερντμορ λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει 100.000 λίρες, αρνείται να πληρώσει — παρ’ όλο που είναι η τελευταία προειδοποίηση. Ο γιος του Τζακ τον βρίσκει νεκρό. Άραγε οι εκπληκτικές ικανότητες του Ντέρικ Γέιλ, σε συνδυασμό με τη μεθοδική υπομονή του επιθεωρητή Παρ, μπορούν να ανακαλύψουν το μυστικό του Κόκκινου Κύκλου; Ποιος είναι ο πανίσχυρος αρχηγός του και ποιος ο ξένος που καιροφυλακτεί; Δυο φορές στη ζωή του ένας αδίστακτος εγκληματίας έρχεται αντιμέτωπος με το δήμιο.

Στο σκοτάδι της νύχτας, μια ομάδα εργατών στήνει μια γκιλοτίνα. Αφού έχουν πιεί μερικά μπουκάλια κρασί, κάποιος βάζει ένα καρφί σε λάθος σημείο. Τα χαράματα, το καρφί μπλοκάρει τη λάμα κι ένας κατάδικος επιζεί δραπετεύοντας από τη μοίρα του.

Edgar Wallace

Ο Edgar Wallace γεννήθηκε to 1875 στο Greenwitch του Λονδίνου, νόθος καρπός του έρωτα μιας νύχτας ανάμεσα σε δυο ηθοποιούς. Αφού άλλαξε διάφορες δουλειές, κατατάχθηκε στα 20 του στον Βρετανικό στρατό. Υπηρέτησε κυρίως στη Νότια Αφρική και όταν ξέσπασε ο πόλεμος των Μπόερς παραιτήθηκε και εργάστηκε ως πολεμικός ανταποκριτής, αρχικά για το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και κατόπιν για την εφημερίδα Daily Mail. Το 1904, καλύπτοντας τον πόλεμο Ρωσίας-Ιαπωνίας, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο των μυστικών πρακτόρων και του γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο του Οι Τέσσερις Δίκαιοι, το οποίο εκδόθηκε τον επόμενο χρόνο και τον έκανε διάσημο.

Εργαζόμενος τα πρώτα χρόνια και ως αστυνομικός συντάκτης, παρήγε με φρενήρεις ρυθμούς εκατοντάδες νουβέλες, διηγήματα, άρθρα και θεατρικά έργα, ενώ πάνω από 160 κινηματογραφικές ταινίες έχουν στηριχθεί σε δικές του ιστορίες. Υπήρξε έτσι ο δημοφιλέστερος συγγραφέας, μετά τον Ντίκενς, στην Αγγλία του μεσοπολέμου, απέκτησε τον εντυπωσιακό τίτλο “ο Βασιλιάς των θρίλερ”, έγινε εξώφυλλο στο Time και διετέλεσε πράκτορας στο Press Club και στο British Lion Film Corporation.

Το 1931 μετακόμισε στο Χόλιγουντ, όπου ξεκίνησε να κάνει σενάρια τους Τέσσερις Δίκαιους και άλλες ιστορίες του, ενώ παράλληλα σημείωσαν τεράστια επιτυχία θεατρικά του έργα, όπως το The Green Park και ακόμη περισσότερο το On the Spot, με θέμα τον Αλ Καπόνε. Στις αρχές του 1932, ενώ συνεργαζόταν στην προετοιμασία της ταινίας King Kong, βασισμένης σε δικής του ιστορία, υπέστη ραγδαία επιδείνωση της ήδη κλονισμένης υγείας του.

Στις 10 Φεβρουαρίου του 1932, σε ηλικία 56 ετών, πέθανε στο Μπέβερλι Χίλς και η σορός του στάλθηκε να ταφεί στη Βρετανία. Το 1969 ιδρύθηκε ο σύλλογος Edgar Wallace Society, όπου συμμετέχουν μέλη από 20 χώρες, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το έργο του (στη Γερμανία κυκλοφορούν πάνω από 50 τίτλοι), το οποίο έχει μεταφραστεί σε 28 γλώσσες, καθιερώνοντάς τον ως προπάτορα του σύγχρονου θρίλερ.