Για πρώτη φορά από τη Δευτέρα 17 Μαϊου ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα αρχίσει να υποδέχεται το κοινό, φιλοδοξώντας 

να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών, όχι μόνο για ηρεμία και χαλάρωση από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης, αλλά και για την παρακολούθηση ποικίλων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα οργανώνει εκεί το Μέγαρο Μουσικής.

Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού συνέδραμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Χάρη στη μεγάλη δωρεά του ιδρύματος στον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής τον Ιούνιο του 1999, στο πλαίσιο του έργου της ολοκλήρωσης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υλοποιήθηκε η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου γύρω και πίσω από το Μέγαρο σε πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης που είναι σε θέση να φιλοξενεί σειρά εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος, στην παρέμβασή του, στη συνέντευξη Τύπου με θέμα του άνοιγμα του πάρκου, αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική ευθύνη του Μεγάρου.

Σε μια περίοδο κρίσεως και θυσιών για όλους τους Έλληνες, ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα δεσπόζον σημείο αναφοράς. Ασφαλώς ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι διαφυγή ή άλλοθι, είναι όμως ένα στοιχείο υποκίνησης, προβληματισμού και δημιουργίας τόνισε.

Πέρα από το άνοιγμα του πάρκου, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις, θα ανακοινωθεί σύντομα νέα τιμολογιακή πολιτική που θα απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και εκείνους που έχουν κάρτα ανεργίας.

Επίσης, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκδηλώσεις-παραγωγές του Μεγάρου με εισιτήριο ύψους 5 – 9 ευρώ.

Τέλος, στις αρχές Ιουνίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της περιόδου 2010-2011, που θα αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη έκπληξη για όλους και θα σηματοδοτήσει τη δημιουργική προοπτική του Μεγάρου Μουσικής.