Ο Kenny Garrett επιστρέφει στην Ελλάδα μαζί με το κουιντέτο του για ένα live στο Gazarte, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.

Έχει χαρακτηριστεί ως το σημαντικότερο άλτο σαξόφωνο της γενιάς του, αλλά και ως ένας από τους πλέον θαυμαστούς μουσικούς που έχουν περάσει από αυτό το όργανο από την εποχή του Charlie Parker!  Ο σπουδαίος Kenny Garrett με το κουιντέτο του, επιστρέφει στο αγαπημένο του Gazarte  για μια μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Ήταν μόλις 18 χρονών όταν τον επέλεξαν για να παίξει με την  Duke Ellington Orchestra. Η συνέχεια υπήρξε εξίσου λαμπρή, με κορωνίδα τα πέντε χρόνια που πέρασε με τον Miles Davies, που ως γνωστόν διέκρινε από νωρίς και ανέδειξε τους σπουδαιότερους σολίστες ανδρώνοντάς τους δίπλα του, επί σχεδόν μισό αιώνα. Υπήρξαν όμως κι άλλες λαμπρές  συνεργασίες: Joe Henderson, Freddie Hubbard, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Marcus Miller, Brad Mehldau, Chick Corea,  Art Blakey, Herbie Hancock, Ron Carter, Elvin Jones… κι η λίστα είναι ατέλειωτή! Κι αυτό που έμαθε ο Kenny Garrett κοντά στους κολοσσούς των περασμένων γενεών, είναι να παίζει με την ίδια ποιότητα και έμπνευση όλα σχεδόν τα στυλ της σύγχρονης τζαζ. Πολύ λίγοι μουσικοί διαθέτουν αυτή του την ακροβατική, σχεδόν, ικανότητα.

Εξελίσσοντας διαρκώς το συνθετικό του ύφος, ο Kenny Garrett κέρδισε κάθε βραβείο και διάκριση που θα μπορούσε να θελήσει ένας μουσικός, μη εξαιρουμένου και του Grammy.  Στο Gazarte θα εμφανιστεί με το θαυμάσιο κουιντέτο του που απαρτίζεται, εκτός από τον ίδιο στο άλτο και σοπράνο σαξόφωνο, από τους τακτικούς του εδώ και χρόνια συνεργάτες:  Corcoran Holt στο ακουστικό μπάσο, Vernell Brown στο πιάνο, Rudy Bird στα κρουστά και  Marcus Baylor (πρώην Yellowjackets!)στα ντραμς.