Ο Εστέβα Σολέρ, ο Καταλανός συγγραφέας της ανατρεπτικής τριλογίας “Κόντρα στην πρόοδο“, “Κόντρα στον έρωτα” και

Κόντρα στη Δημοκρατία” που γνωρίζει επιτυχία παγκοσμίως, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και να παρευρεθεί στις 12 Νοεμβρίου και ώρα 9:15, στην παράσταση του έργου του “Κόντρα στη Δημοκρατία” που ανεβαίνει στο Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3 στο Γκάζι, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Παλίλη. Μέσα από επτά μονόπρακτα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «γκραν-γκινιόλ» και χρησιμοποιώντας άλλοτε το χιούμορ και άλλοτε τον αιφνιδιασμό, φωτογραφίζεται όλο το παράλογο της σημερινής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.  

Μετά το τέλος της παράστασης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του για το καταλανικό θέατρο, την τριλογία που τον καθιέρωσε αλλά και τα μελλοντικά σχέδιά του. Ο συγγραφέας θα υπογράψει και το βιβλίο με την τριλογία του που κυκλοφόρησε σε πρώτη παγκόσμια έκδοση στην Ελλάδα τον Μάιο του 2012 από τη University Studio Press. Παρόντες θα είναι όλοι οι συντελεστές του έργου καθώς οι μεταφραστές της τριλογίας, Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρης Ψαρράς.

Ο Εστέβα Σολέρ, για πολλούς ο “νέος Ιονέσκο”, είναι ένας Καταλανός συγγραφέας που γοητεύει τους θεατές σε όλο τον κόσμο με την ανατρεπτική και πρωτότυπη γραφή του. Από το 2010 και έως σήμερα παρουσιάζονται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα τα άλλα δύο έργα της τριλογίας του: “Κόντρα στην πρόοδο” και “Κόντρα στον έρωτα”. Ο Εστέβα Σολέρ γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1976 και σπούδασε σκηνοθεσία και θεατρική γραφή στο Ινστιτούτο Θεάτρου της γενέτειρας του. Το «Κόντρα στη Δημοκρατία» κέρδισε το βραβείο των κριτικών θεάτρου της Βαρκελώνης Serra d’ Or για το 2012. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ισπανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ν. Αμερικής.