Ο Γάλλος καλλιτέχνης Thierry Mandon εκφράζεται μέσα από βίντεο, φωτογραφίες, περφόρμανς και εγκαταστάσεις. Λατρεύει να μεταφράζει τον ποιητικό χαρακτήρα της καθημερινότητας του σε καλλιτεχνήματα,  κάνοντας λεπτεπίλεπτες μεταμορφώσεις, στις οποίες ο θεατής μπορεί να αναγνωρίσει τραγικές αλλά  και κωμικές πτυχές της ζωής του.

Στο έργο του με τίτλο «μέσα-έξω» ο καλλιτέχνης διαβάζει ανέμελα ένα βιβλίο σε ένα κρεβάτι το οποίο αιωρείται πάνω από το έδαφος ενώ σε ένα άλλο έργο με τίτλο «tableau vivant» ή «ζωντανή ζωγραφική» πίνει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σε ένα τραπέζι που επίσης αιωρείται πάνω από το έδαφος. Ο Tierri, στην ουσία “κόβει” και “ράβει” κοινά οικιακά αντικείμενα στις προσόψεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

«Αρχικά, πρέπει να επισημάνω ότι αυτό το βίντεο είναι αυτούσια η βάση μιας καλλιτεχνικής performance. Όπως πολλά από τα βίντεό μου, ένας ανθρώπινος χαρακτήρας, σκηνοθετείται σε μια μπανάλ κατάσταση της καθημερινότητας. Mεταφέρω αυτή την κοινή σκηνή σε έναν ασυμβίβαστο χωροχρόνο, μετατρέποντας την, σε μια παράλογη και ποιητική παρωδία. Έτσι, ο χαρακτήρας έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρώπινη υπόστασή του, και με την κωμικοτραγική πτυχή της ύπαρξης του, με τα όριά του αλλά και με την προσωπική του δύναμη.», αναφέρει ο Thierry Mandon στο  dionisopunk.

Με πληροφορίες από: designboom