Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορεί το βιβλίο, Ο Καιρός των Μαρτυρίων του John Connolly σε μετάφραση Χρήστου Μπαρουξή.

Συνδυάζοντας το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή της περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής, ο Τζον Κόνολι έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.

Η νέα περιπέτεια του ιδιωτικού ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ Ο Καιρός των Μαρτυρίων είναι η 14η της σειράς όπου «ο Κόνολι επιδεικνύει για ακόμη μία φορά την ικανότητά του να συνδυάζει το αστυνομικό με το μεταφυσικό» (Publishers Weekly).

«Σκληρό και συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος» (Night Owl Reviews), το νέο μυθιστόρημα του «Δουβλινέζου που γράφει σαν Αμερικανός» είναι «ένα από τα πιο λεπτοδουλεμένα επιτεύγματά του» (The Independent). «Καλύτερο από αυτό δε γίνεται. Πραγματικά… [το Ο Καιρός των Μαρτυρίων] σε φωτίζει και σε στεναχωρεί, σου δίνει χαρά και σε τρομάζει, από σελίδα σε σελίδα, από παράγραφο σε παράγραφο, από πρόταση σε πρόταση… Με το που ολοκληρώσεις την ανάγνωση του βιβλίου, θα θες να γυρίσεις πίσω στην αρχή και να διαβάσεις κάθε λέξη από τη σειρά αυτή» (Bookreporter.com).

Ο Τζερόμ Μπέρνελ ήταν κάποτε ήρωας. Πήρε το νόμο στα χέρια του για να σώσει τις ζωές πολλών ανθρώπων, χωρίς να φανταστεί ότι έτσι θα κατέστρεφε τη δική του ζωή. Ο ίδιος έχασε τα πάντα. Φυλακίστηκε και κακοποιήθηκε.

Τώρα, πεπεισμένος ότι διανύει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, με τους κυνηγούς να τον τριγυρίζουν, ο Μπέρνελ ψάχνει απαντήσεις και διηγείται την ιστορία του στον ιδιωτικό ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ. Μιλά για το κορίτσι που ήταν να πεθάνει αλλά το έσωσε, για τους βασανιστές του και για μια οντότητα που κρύβεται σ’ ένα κατεστραμμένο οχυρό.

Ο Πάρκερ δεν είναι σαν τους άλλους ανθρώπους. Πέθανε και αναγεννήθηκε. Τώρα, είναι έτοιμος να κηρύξει πόλεμο. Θα επιτεθεί σε μια παράξενη, απομονωμένη κοινότητα που ονομάζεται Κατ και θα αντιμετωπίσει μια ομάδα αντρών που κυβερνούν τρομοκρατώντας, εκφοβίζοντας και δολοφονώντας.

Όλα στο όνομα της οντότητας που υπηρετούν.

Όλα στο όνομα του Νεκρού Βασιλιά.