Έχει χαρακτηριστεί ως ο “σπουδαιότερος εν ζωή κιθαρίστας” ενώ τα Media στην Αμερική των ονομάζουν ως ο “The Picasso of his Realm”. O Jose Feliciano δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις…  μετρά πάνω από 45 Χρυσά και Πλατινένια album, 9 βραβεία Grammy (εκ των οποίων το “LARAS Award for Lifetime Achievement”) και σε σύνολο 19 υποψηφιότητες στον ίδιο θεσμό, αστέρι στην Hollywood’s Walk of Fame.

Πρόκειται για μία διεθνή καλλιτεχνική προσωπικότητα που έχει επηρεάσει τα μουσικά δρώμενα για πάνω από δύο γενιές. Το όνομά του είναι συνώνυμο με τη σύνδεση διαφορετικών μουσικών στυλ με ένα μοναδικό τρόπο. Ο Jose Feliciano, είναι ο πρώτος καλλιτέχνης λατινικής καταγωγής που κατάφερε να μεταπηδήσει στην αγγλική αγορά, ανοίγοντας τη δίοδο και σε καλλιτέχνες που ακολούθησαν και διαδραμάτισαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην Αμερικανική μουσική βιομηχανία.

Στα higlights της πορείας του συγκαταλέγονται η μετονομασία του Δημόσιου Σχολείου 155 της Νέας Υόρκης στο Ανατολικό Harlem σε “The Jose Feliciano Performing Arts School”, ο χρισμός του ως ιππότης και η απόκτηση τίτλου “Doctor of Humane Letters degree” από το Sacred Heart University στο Fairfield του Connecticut, για την καλλιτεχνική αλλά και ανθρωπιστική του συμβολή. Το περιοδικό “Guitar Player Magazine” του απένειμετο βραβείο “Best Pop Guitarist,” τοποθετώντας των στην “Gallery of the Greats”. Επιπλέον, ψηφίστηκε ώς “Best Jazz and Best Rock Guitarist” στη λίστα των αναγνωστών του Playboy Magazine, ενώ το 1996, ο Jose πήρε το βραβείο “Lifetime Achievement Award” του Billboard Magazine.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα διεθνώς έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των οποίων και η London Symphony, η Los Angeles Philharmonic και η Vienna Symphony Orchestra.

Koρυφαίες μουσικές στιγμές η εκτέλεση του “Light My Fire” μέσα από το προσωπικό του πρίσμα, το “Che Sara” και το “Feliz Navidad”. Και αναρίθμητες ακόμη προσωπικές επιτυχίες και διασκευές που έχει ερμηνεύσει ο “μεγάλος” Jose Feliciano όπως το “Rain”, το “Chico and the Man”, το “California Dreamin’”, το “Destiny”, το “Affirmation” και άλλα.

Πραγματικά, θα μπορούσε κανείς να γράφει πολλές σελίδες για το μουσικό αυτό φαινόμενο. Αντ’ αυτού θα αφήσουμε τον ίδιο να μας “μιλήσει” μέσα από το live του. Γιατί πολύ απλά, ορισμένα πράγματα δεν χωρούν σε λέξεις. Πρέπει να το ζήσει κανείς.

Ανυπομονούμε να δούμε από κοντά αυτό το μεγαθήριο της μουσικής ιστορίας. Ένα αξεπέραστο live, στις 28 Νοεμβρίου, στο gazarte.