Δύο “guitar masters” στη σκηνή του GAZARTE! John Abercrombie and Rudy Linka. Δύο μεγάλοι δεξιοτέχνες της κιθάρας στη σκηνή του GAZARTE. Ο λυρικός ήχος του Rudy Linka συναντά τον ηλεκτρικό ήχο του John Abercrombie και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον μοναδικό! Με ιδιαίτερη αδυναμία στον αυτοσχεδιασμό, μας καλούν σε ένα ευφυές «παιχνίδι» όπου η Jazz αποκτά νέα χροιά!

“Θέλω ο κόσμος να με θεωρεί ένα καλλιτέχνη άμεσα συνδεδεμένο με τη μουσική ιστορία της jazz κιθάρας, ο οποίος όμως επεκτείνει παράλληλα τα μουσικά όρια” λέει ο John Abercrombie. Και πράγματι, αυτό είναι! Ο Αμερικανός jazz κιθαρίστας, συνθέτης και bandleader εξερευνά τη jazz fusion, post bop, free jazz και avant-garde jazz καθηλώνοντας το κοινό. Έχοντας σπουδάσει στο Berklee College of Music της Βοστόνης και με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του (Billy Cobham, Jack DeJohnette, Michael Brecker και Randy Brecker) αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Rudy Linka, Τσεχικής καταγωγής” συνάντησε τον John Abercrombie στο  New School for Jazz and Contemporary Music, όταν πήγε για να συνεχίσει τις σπουδές του μετά το Berklee. Ο τρόπος που παίζει έχει χαρακτηριστεί ως “ευφυής”, γεμάτος αυτοπεποίθηση, καθαρότητα με μία ισορροπημένη εσωστρέφεια αλλά παράλληλα και μία “ιδιαίτερη” εξωστρέφεια. Εχει ψηφιστεί ως ένας από τους δέκα καλύτερους jazz κιθαρίστες από τους αναγνώστες του DownBeat magazine. Οι Red Mitchell, Gil Goldstein, Bob Mintzer, Paul Motian αποτελούν μερικούς από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Μη χάσετε αυτή τη “μονομαχία” τιτάνων της jazz στις 18 Μαρτίου στο GAZARTE!


Διαβάστε επίσης: Max the Sax live στο Gazarte