Το Γλυπτό «Rabbit» του Αμερικανού Jeff Koons ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης για έργο τέχνης εικαστικού καλλιτέχνη εν ζωή! Ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Christie’s στη Νέα Υόρκη κατάφερε να πουλήσει το έργο «Rabbit» από χυτό ατσάλι 104 εκατοστών έναντι 91 εκατομμυρίων δολαρίων. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στο πίνακα «Πορτραίτο ενός καλλιτέχνη» του Βρετανού ζωγράφου Ντέιβιντ Χόκνεϊ, που είχε πωληθεί τον περασμένο Νοέμβριο αντί 90,3 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο νέος κάτοχος του «Rabbit» είναι ο έμπορος τέχνης Robert Mnuchin, ο οποίος είναι ο πατέρας του υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Steven Mnuchin. Ο Mnuchin έκανε την τελική προσφορά στη δημοπρασία που του κατοχύρωσε το δίασημο έργο τέχνης. Σύμφωνα με πληροφορίες το αγόρασε για λογαριασμό ενός πελάτη του.

Η περιγραφή του έργο στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου δημοπρασιών Christie’s το χαρακτηρίζει  ως «χαριτωμένο, απειλητικό, καρτουνίστικο, επιβλητικό, κενό, σέξι, ανατριχιαστικό, λαμπερό και εικονικό». Το γλυπτό αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Jeff Koons και φιλοτεχνήθηκε το 1986. Ο Koons υπήρξε επίσης και κάτοχος ρεκόρ τιμής πώλησης έργου καλλιτέχνη εν ζωή για το έργο Balloon Dog (Orange).