O James “Boo Boo” Davis είναι ένας μαχητής της ζωής και του blues, ανήκοντας στην τελευταία ίσως από τις γενιές μουσικών που γράφουν και παίζουν το blues που πηγάζει από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της σκληρής ζωής στο Δέλτα του Μισσισσιππή, περιοχή από την οποία και κατάγεται.

Γεννημένος στο Drew το 1943, ο πηγαίος καλλιτέχνης μεγάλωσε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού, σε περιοχές του  Νότου με τεράστιες σε έκταση φυτείες βαμβακιού, όπου η παρουσία των χιλιάδων εργατών της γης προσείλκυσε και τους καλύτερους μουσικούς της γύρω περιοχής. Αλλά στην εν λόγω περιοχή όσο πλούσια είναι η γη, άλλο τόσο πλούσια είναι και η παράδοση των blues. O Βοο Βοο είναι γιος μουσικού που έπαιξε με τον John Lee Hooker, τον τεράστιο Elmore James και τον Robert Pete Williams και θυμάται αυτούς τους κολοσσούς να παίζουν στο σαλόνι του σπιτιού του. Αυτές οι εικόνες και το ατέλειωτο τραγούδι των εργατών στα χωράφια του βαμβακιού έβαλαν τις βάσεις για την ενασχόλησή του με την μουσική, κι έτσι, από την ηλικία των 5 ετών, ο Boo Boo έπαιζε φυσαρμόνικα και τραγουδούσε στην εκκλησία.  Αργότερα θα πιάσει και την κιθάρα και με τα αδέλφια και τον πατέρα του θα κάνουν μπάντα, με την οποία θα παίζουν στις γύρω περιοχές.

Η φωνή του στα live ήταν τόσο δυνατή και διαπεραστική, που στην πορεία της ζωής του έμελλε να καταστρέψει… πολλά ηχεία και ενισχυτές! Λίγο καιρό αργότερα, μετακινείται μαζί με τ’ αδέλφια του βορειότερα στο St. Louis, όπου μεσουρανούσαν τότε ο Ike Turner, ο Chuck Berry ή ο Albert King και καθιερώνεται πλάι τους, σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό μουσικό περιβάλλον.  Αν και κάτοικος St Louis, όπου παρέμεινε γνωρίζοντας την επιτυχία και τη δημοσιότητα, η καρδιά του Boo Boo χτυπούσε πίσω στο Νότο και οι συνήθειες του διατηρήθηκαν ταπεινές και απλές.  Όταν ήταν παιδί, άλλωστε, η οικογένεια δεν διέθετε όσα απαιτούνταν για να πάει σο σχολείο, οπότε δεν έμαθε ποτέ να διαβάζει και να γράφει!  Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε από το να περιοδεύσει αργότερα σ’ όλον τον κόσμο και να κάνει τη μεγάλη καριέρα που έκανε, αν και κάπως καθυστερημένα στην ζωή του.  Το blues και το πνεύμα που τον καθοδηγεί (το οποίο ο ίδιος αποκαλεί …Dave!) κρατούν την έμπνευσή του σε υψηλά επίπεδα και απλοποιούν την καθημερινότητά του.

Την πρώτη περιοδεία του στην Ευρώπη την πραγματοποίησε μόλις το 2000 και από τότε την επισκέπτεται κατά μέσο όρο δύο φορές τον χρόνο, εμφανιζόμενος στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της ηπείρου. Έχει ήδη ηχογραφήσει πέντε πετυχημένους δίσκους μερικοί από τους οποίους μπήκαν στα charts των καλύτερων blues δίσκων. Μετά από τη λήξη μιας από αυτές τις περιοδείες, ο Davis αποφάσισε να καταργήσει το μπάσο από την μπάντα και να περιοδεύει, πλέον, ως trio, με τύμπανα, κιθάρα και τον ίδιο στη φυσαρμόνικα και τη φωνή. Μια ιδέα που μπορεί αρχικά να φαινόταν κάπως τρελή, ωστόσο στη συνέχεια αποδείχθηκε μια εξόχως ευφυής σύλληψη.

Κι όπως έγραφε και το γνωστό βρετανικό περιοδικό “Blues & Rhythm”, για τον ήχο του Boo Boo Davis : «Είναι βαρύ Mississippi backbeat blues που μένει στις αισθήσεις σου μέχρι να παραδοθείς στους σαγηνευτικούς ρυθμούς του». Ο αυθεντικός Mississippi blues καλλιτέχνης Boo Boo Davis, φέρνει εικόνες και ήχους του Δέλτα, σύντομα κοντά μας και στη σκηνή του Half Note Jazz Club!   

ΒΟΟ ΒΟΟ DAVIS:φωνητικά, φυσαρμόνικα
JAN MITTENDORP: κιθάρες
JON GERRITSE: ντραμς, κρουστά